Luonnon antimien ja cocktailien yhdistäminen suomalaisessa juomakulttuurissa
Hirsivuori, Aku-Ville (2019)
Hirsivuori, Aku-Ville
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112121792
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112121792
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyön tarkoituksena oli käsitellä Suomen juomahistoriaa ja trendejä aikajanana menneisyydestä nykypäivään, sekä puhua Suomessa kasvavista luonnon antimista ja niiden käyttämisestä alkoholeissa ja juomasekoituksissa. Työ koostuu teoriaosuudesta ja tutkimuksesta. Teoriaosuus käsittelee alkoholitrendejä historiasta nykypäivään, sekä luonnon antimista lyhyesti kertoen. Tärkeää on mainita elintarvikelainsäädännöstä luonnon antimien käyttöön liittyen.
Tutkimusmateriaalia tässä työssä hankittiin puolistrukturoiduilla haastatteluilla viideltä baarialan ammattilaiselta: Solo Sokos Hotel Tornin Moro Sky Barin palvelupäällikkö Mika Asumalta, Solo Sokos Hotel Tornin Paja Barin palvelupäällikkö Juho Viidalta, ravintola Kajon Villit ja Viinit -ravintolan vuoropäällikkö Juuso Killströmiltä, sekä cocktailbaari Tiiman vuoropäällikkö Juho Ronkaiselta ja baarimestari Mikael Intoselta.
Haastattelut nauhoitettiin ja litteroitiin peruslitteroinnilla. Haastattelut ovat työssä tutkimusmetodina siksi, että niillä saadaan ajankohtaista ja luotettavaa tietoa suoraan alan ammattilaisilta. Haastateltavien kommentit ovat pääosassa 4.2 luvussa, ja haastattelukysymykset löytyvät liitteistä (liite 1). Näiden haastatteluiden tavoitteena on saada tietoa ja herättää keskustelua suomalaisista luonnon antimista ja niiden hyödyntämisestä suomalaisessa juomakulttuurissa. Tutkimuskysymykset tässä työssä ovat: kuinka luonnon antimia voidaan käyttää suomalaisessa juomakulttuurissa sekä kuinka luonnon antimia käytetään, mitä käytetään ja miksi käytetään suomalaisissa cocktailbaareissa.
Tutkimuksen tuloksena saatiin tietoa Suomen cocktailtrendien ja kulttuurin aikajanasta, sekä tietoa luonnon antimien ja villiyrttien käyttämisestä cocktaileissa, kuten myös tietoa siitä, miten niitä voidaan käyttää. Näkökulmia saatiin cocktail- baarien perspektiivistä viideltä baarialan ammattilaiselta. Työssä saatiin selville, kuinka cocktailbaarit ja kaikki muut voivat käyttää villiyrttejä ja luonnon antimia cocktaileissa.
Tutkimusmateriaalia tässä työssä hankittiin puolistrukturoiduilla haastatteluilla viideltä baarialan ammattilaiselta: Solo Sokos Hotel Tornin Moro Sky Barin palvelupäällikkö Mika Asumalta, Solo Sokos Hotel Tornin Paja Barin palvelupäällikkö Juho Viidalta, ravintola Kajon Villit ja Viinit -ravintolan vuoropäällikkö Juuso Killströmiltä, sekä cocktailbaari Tiiman vuoropäällikkö Juho Ronkaiselta ja baarimestari Mikael Intoselta.
Haastattelut nauhoitettiin ja litteroitiin peruslitteroinnilla. Haastattelut ovat työssä tutkimusmetodina siksi, että niillä saadaan ajankohtaista ja luotettavaa tietoa suoraan alan ammattilaisilta. Haastateltavien kommentit ovat pääosassa 4.2 luvussa, ja haastattelukysymykset löytyvät liitteistä (liite 1). Näiden haastatteluiden tavoitteena on saada tietoa ja herättää keskustelua suomalaisista luonnon antimista ja niiden hyödyntämisestä suomalaisessa juomakulttuurissa. Tutkimuskysymykset tässä työssä ovat: kuinka luonnon antimia voidaan käyttää suomalaisessa juomakulttuurissa sekä kuinka luonnon antimia käytetään, mitä käytetään ja miksi käytetään suomalaisissa cocktailbaareissa.
Tutkimuksen tuloksena saatiin tietoa Suomen cocktailtrendien ja kulttuurin aikajanasta, sekä tietoa luonnon antimien ja villiyrttien käyttämisestä cocktaileissa, kuten myös tietoa siitä, miten niitä voidaan käyttää. Näkökulmia saatiin cocktail- baarien perspektiivistä viideltä baarialan ammattilaiselta. Työssä saatiin selville, kuinka cocktailbaarit ja kaikki muut voivat käyttää villiyrttejä ja luonnon antimia cocktaileissa.