Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintolatapahtuman toteuttaminen partiolaisten piirileiri Kliffalle

Heikkinen, Nelli (2019)

 
Avaa tiedosto
Heikkinen_Nelli.pdf (3.634Mt)
Lataukset: 


Heikkinen, Nelli
2019
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112722880
Tiivistelmä
Tämä produktimuotoinen opinnäytetyö käsittelee tapahtuman järjestämistä onnistuneesti. Opinnäytetyö toteutettiin Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n piirileiri Kliffalla kesällä 2018. Tapahtumaproduktin suunnittelu aloitettiin helmikuussa 2018. Opinnäytetyön tarkoituksena on dokumentoida johtajaikäisille partiolaisille suunnatun ravintolatapahtuman suunnittelu ja toteutus suurleirillä. Opinnäytetyön aiheeksi valikoitui leiriravintolan perustaminen, sillä tekijälle tarjoutui mahdollisuus yhdistää pitkäaikainen partioharrastus omaan ammattiosaamiseensa.

Ravintolatapahtuman päätavoitteena on tuottaa elämyksellinen ja ainutlaatuinen illalliskokemus leirin johtajatehtävissä toimiville. Alatavoitteina on tehdä ravintolasta esteetön sekä tarjota uudenlainen, elämyksellinen partiopesti henkilökunnalle. Esteettömyydellä tarkoitetaan tässä opinnäytetyössä, että ravintola on kaikkien saavutettavissa, niin taloudellisesti kuin fyysisestikin.

Tietoperustassa käsitellään tapahtumatuotannon osa-alueita kokonaisvaltaisesti. Ensimmäiseksi tutustutaan onnistuneen tapahtuman malliin ja tapahtumaprosessiin. Prosessi jakautuu suunnittelu-, toteutus- ja jälkimarkkinointivaiheisiin, joihin kuuluviin tehtäviin, kuten aikataulutukseen ja budjetointiin, syvennytään tarkemmin. Lisäksi tietoperustassa taustoitetaan ravintolan toimintaa suomalaisen partioliikkeen, partioleirin toimintaympäristön ja vapaaehtoistyön osalta.

Tietoperustaa varten kerättyä tietoa hyödynnettiin työn empiirisessä osuudessa. Keväällä tehdyn suunnitelman pohjalta toteutettiin ravintolatapahtuma, joka palveli leirin aikana 274 illallisasiakasta. Tämän lisäksi toteutettiin lauantaibrunssi sekä kutsuvieraslounas, jossa oli muun muassa leirin yhteistyökumppaneita. Leiriravintola oli asiakaspalautteen perusteella todella onnistunut. Toimintaan vaikutti kuitenkin ravintolasta riippumattomia tekijöitä, joiden vuoksi muutamia kattauksia jouduttiin perumaan kokonaan. Tämä vaikutti negatiivisesti tapahtuman taloudelliseen tulokseen.

Työntekijäpalautteen perusteella tärkeimpiä kehityskohteita olivat liian optimistinen aikataulu sekä riittämättömät työntekijäresurssit. Leiriravintolan johtaminen keräsi kuitenkin kiitoksia. Kaiken saadun palautteen perusteella voidaan katsoa ravintolatapahtuman saavuttaneen sille asetetut tavoitteet. Opinnäytetyön produkti saatiin päätökseen elokuussa 2018 ja työ valmistui kokonaisuudessaan marraskuussa 2019.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste