Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Lean-ajattelu elintarviketuotannossa : Länsi-Kalkkuna Oy

Salminen, Ville (2019)

 
Avaa tiedosto
Salminen_Ville.pdf (830.2Kt)
Lataukset: 


Salminen, Ville
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019112923315
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia, kuinka Lean-ajattelua voisi hyödyntää kalkkunanlihatuotannossa. Se toteutettiin toimeksiantona säkyläläisen Länsi-kalkkuna Oy:n yrityksen lihanleikkaamon toiminnan kehittämiseksi. Tutkimusmenetelminä käytettiin haastatteluja, jalkautumista yrityksen toimintaan sekä Lean-kirjallisuuteen perehtymistä.

Teoriaosuudessa käytiin läpi Lean-ajattelun historiaa ja tärkeiksi koettuja työkaluja sekä menetelmiä. Yrityksen leikkaamon nykytilasta luotiin arvovirtakuvaus, jonka avulla visualisoitiin yrityksen prosesseja ja näin helpotetaan epäkohtien löytymistä.

Nykytilan analysoinnin jälkeen luotiin arvovirtakuva yrityksen leikkaamon tavoitetilasta. Sen avulla luotiin kuva, kuinka yrityksen arvovirran tulisi kulkea nykyiseen verrattuna. Länsi-kalkkuna Oy:lle luotiin kehitysohjelma 5S-työkalua hyödyntäen. Opinnäytetyössä ohjelmasta esitettiin esimerkkitapaus.

Yhteenvedossa tärkeimpänä asiana tutkimuksessa koettiin Lean-toimintamalli sekä jatkuvan parantamisen kulttuurin luominen yritykseen.
 
The goal of this thesis was to study the possibilites for Lean in turkey manufacturing. It was been done in co-operation with a poultry manufacturer Länsi-kalkkuna Oy from Säkylä, Finland, to improve its operations in poultry industry. Interviews, being a part of the companys operations and familiarizing with Lean literature were used as researching methods on this thesis.

Theory part of this thesis consists of history of lean and tools or methods which are seen important for the research. Current state map of the company was created which helps visualizing the processes and to find defects easier.

After analyzing the current state map a future state map was created. It helped to get an idea of how the organizations value stream should flow opposed to how it flows currently. A development program was also introduced for Länsi-kalkkuna Oy. The program utilizes the 5S method.. An example for using the new program was introduced on this thesis.

The summary revealed that creating constant improvement and implementing Lean culture for the company was the most important thing.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste