Teemapäivät kesäkahvila Café Elsassa
Kivelä, Katariina (2019)
Kivelä, Katariina
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019121125973
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019121125973
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi restonomiopiskelijoiden kesäkahvila Café Elsa, joka sijaitsi Hatanpään Kartanon alakerrassa. Tämän opinnäytetyön tekijä oli yksi kahvilayrittäjistä ja toimi myös kahvilassa sunnuntaisin järjestettävien teemapäivien vastuuhenkilönä koko kesän ajan. Opinnäytetyön tarkoitus on selvittää tapahtuman järjestämisen teoreettisen viitekehyksen pohjalta, kuinka järjestää onnistunut tapahtuma ja mitkä eri tekijät vaikuttajat eri vaiheissa. Tarkoitus on myös huomioida konseptoinnin vaikutus tapahtuman järjestämisessä.
Työn tarkoituksena oli myös selvittää, järjestikö Café Elsa onnistuneita pientapahtumia. Työn tutkimuskysymykset olivat: kuinka järjestää onnistunut tapahtuma ilman minkäänlaista kokemusta? Mitkä ovat tapahtuman järjestämisen tärkeimmät osat? Millaista hyötyä konseptoinnilla voi olla tapahtuman järjestämisessä?
Tutkimuksen aineistonkeräämisen menetelmänä käytettiin ensimmäisenä alustavia taustatutkimuksia, jotka toteutettiin ennen teemapäivien järjestämistä syksyllä 2018. Taustatutkimuksina toimivat kulttuuriluotain, nettikysely sekä haastattelut. Näiden avulla teemapäiviä alettiin suunnittelemaan asiakaslähtöisesti. Kesän aikana asiakkaille toteutettiin muutama asiakaskysely paperilomakkeella. Kesän jälkeen opinnäytetyön tekijä toteutti teemahaastattelut tapahtuman järjestämisen teorian pohjalta neljälle muulle kahvilayrittäjälle.
Alkututkimusten mukaisesti teemapäivien suunnittelu toteutettiin asiakaslähtöisesti. Kesän aikana tehtyjen kyselyjen perusteella teemapäiviin oltiin tyytyväisiä. Teemahaastattelujen perusteella todettiin, että teoriassa teemapäivät oli toteutettu oikein, mutta jokaiseen vaiheeseen olisi voitu panostaa enemmän.
Työn tarkoituksena oli myös selvittää, järjestikö Café Elsa onnistuneita pientapahtumia. Työn tutkimuskysymykset olivat: kuinka järjestää onnistunut tapahtuma ilman minkäänlaista kokemusta? Mitkä ovat tapahtuman järjestämisen tärkeimmät osat? Millaista hyötyä konseptoinnilla voi olla tapahtuman järjestämisessä?
Tutkimuksen aineistonkeräämisen menetelmänä käytettiin ensimmäisenä alustavia taustatutkimuksia, jotka toteutettiin ennen teemapäivien järjestämistä syksyllä 2018. Taustatutkimuksina toimivat kulttuuriluotain, nettikysely sekä haastattelut. Näiden avulla teemapäiviä alettiin suunnittelemaan asiakaslähtöisesti. Kesän aikana asiakkaille toteutettiin muutama asiakaskysely paperilomakkeella. Kesän jälkeen opinnäytetyön tekijä toteutti teemahaastattelut tapahtuman järjestämisen teorian pohjalta neljälle muulle kahvilayrittäjälle.
Alkututkimusten mukaisesti teemapäivien suunnittelu toteutettiin asiakaslähtöisesti. Kesän aikana tehtyjen kyselyjen perusteella teemapäiviin oltiin tyytyväisiä. Teemahaastattelujen perusteella todettiin, että teoriassa teemapäivät oli toteutettu oikein, mutta jokaiseen vaiheeseen olisi voitu panostaa enemmän.