Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ympäristövastuullinen ravintolatoiminta Keskimaalla

Särkkä, Elina; Vilkkilä, Anna (2011)

Avaa tiedosto
Sarkka_Elina_Vilkkila_Anna.pdf (716.9Kt)
Lataukset: 


Särkkä, Elina
Vilkkilä, Anna
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201103153163
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Keskimaa Osk. Työn tarkoituksena oli tuottaa Keskimaan ravintoloille ympäristövastuullisen ravintolatoiminnan -opas, joka toimii opetusmateriaalina. Opinnäytetyön tavoitteena oli myös parantaa Keskimaan ravintoloiden työprosesseja, joilla voidaan vaikuttaa energiankulutukseen, ympäristöystävällisyyteen ja taloudellisuuteen.

Opinnäytetyön teoriaosassa käsitellään vastuullista ympäristötoimintaa, -vastuuta sekä ympäristön merkitystä ravintolatoiminnassa. Opinnäytetyön tavoitteiden saavuttamiseksi tehtiin kvantitatiivinen tutkimus. Tutkimus toteutettiin kesällä 2010 avoimen kyselylomakkeen muodossa kuudelle Keskimaan suurimmalle ravintolalle. Lisäksi havainnoitiin osaa tutkimuksessa mukana olleista ravintoloista. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää työntekijöiden suhtautumista ympäristövastuulliseen ja -ystävälliseen ravintolatoimintaan. Lisäksi tutkittiin Keskimaan ympäristöjärjestelmän ja sen tavoitteiden tunnettavuutta työntekijöiden keskuudessa, koulutuksen riittävyyttä sekä tulevaisuuden vaikutusta ympäristövastuulliseen ravintolatoimintaan.

Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että vastuullinen ympäristötoiminta oli hyvällä tasolla tutkituissa ravintoloissa. Parantamisen varaa ilmeni työntekijöiden motivaatiossa sekä ravintolakohtaisissa säästötavoitteissa ja ympäristövastuullisuusohjeissa.

Tutkimus on ajankohtainen, sillä ympäristöasiat koskevat kaikkia. Myös yritysten tulee kantaa vastuu ympäristöstä oman toimintansa kautta. Toimimalla ympäristöystävällisesti, vähentämällä päästöjä ja noudattamalla lainsäädäntöä yrityksillä on hyvä lähtökohta kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Näin ollen uskomme opinnäytetyön tuovan Keskimaalle lisäarvoa, kilpailuetua ja positiivista imagoa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste