Ravintola Näsinneula 40 vuotta : Menusuunnittelu juhlavuodelle 2011
Lehtonen, Anni (2011)
Lehtonen, Anni
Tampereen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104295274
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201104295274
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena on ideoida ja suunnitella kolme erilaista menukokonaisuutta ravintola Näsinneulan 40-vuotis juhlavuodelle 2011. Ravintola on tasokas a´la carte ravintola, joka sijaitsee näkötornin huipulla Tampereen Särkänniemessä. Menusuunnittelun tarkoitus on saada luotua sellaiset menukokonaisuudet, joita voidaan hyödyntää ravintolan ruokalistoilla tulevan juhlavuoden aikana. Oikeanlaisella menusuunnittelulla ja tuotekehityksellä on erittäin tärkeä rooli nykypäivän ravintoloissa.
Työssä on käytetty pohjana vanhoja ravintolan ruokalistoja, joiden avulla on suunniteltu ruoat juhlamenuihin. Vanhoista ruokalistoista on poimittu raaka-aineita ja valmistustapoja, joita on muokattu niin, että se sopivat tämän päivän ravintolan ruokalistalle. Työssä käydään läpi hieman Särkänniemen ja Näsinneulan historiaa ja sitä kuinka ajan mittaan liikeideat ovat muuttuneet hyvinkin radikaalisti. Pääosassa työssä on tuotekehitys, menusuunnittelu ja markkinointi niin, että jokaiseen aihealueeseen on rinnastettu ravintola Näsinneulan tapa toimia. Henkilökohtaisten tiedonantojen avulla työhön on saatu todellista tietoa yritykselle tärkeistä arvoista, kuten ympäristöasioista, asiakkaan tyytyväisyyden saavuttamisesta sekä laadukkaiden raaka-aineiden hyödyntämisestä lähialueiden tuottajilta. Juhlavuoden menuissa on hyödynnetty paljon sesongin mukaisia lähituottajien raaka-aineita erilaisin valmistusmenetelmin.
Opinnäytetyön onnistuminen ja todenmukaisuus luovat hyvän pohjan juhlavuonna 2011 toteuttavalle menusuunnittelulle. Työtä pystyisi jatkamaan ja kehittämään tutkimalla toteutunutta juhlavuotta erilaisista näkökulmista.
Työssä on käytetty pohjana vanhoja ravintolan ruokalistoja, joiden avulla on suunniteltu ruoat juhlamenuihin. Vanhoista ruokalistoista on poimittu raaka-aineita ja valmistustapoja, joita on muokattu niin, että se sopivat tämän päivän ravintolan ruokalistalle. Työssä käydään läpi hieman Särkänniemen ja Näsinneulan historiaa ja sitä kuinka ajan mittaan liikeideat ovat muuttuneet hyvinkin radikaalisti. Pääosassa työssä on tuotekehitys, menusuunnittelu ja markkinointi niin, että jokaiseen aihealueeseen on rinnastettu ravintola Näsinneulan tapa toimia. Henkilökohtaisten tiedonantojen avulla työhön on saatu todellista tietoa yritykselle tärkeistä arvoista, kuten ympäristöasioista, asiakkaan tyytyväisyyden saavuttamisesta sekä laadukkaiden raaka-aineiden hyödyntämisestä lähialueiden tuottajilta. Juhlavuoden menuissa on hyödynnetty paljon sesongin mukaisia lähituottajien raaka-aineita erilaisin valmistusmenetelmin.
Opinnäytetyön onnistuminen ja todenmukaisuus luovat hyvän pohjan juhlavuonna 2011 toteuttavalle menusuunnittelulle. Työtä pystyisi jatkamaan ja kehittämään tutkimalla toteutunutta juhlavuotta erilaisista näkökulmista.