Ruokapalvelun palvelusopimusmalli Vesilahden kunnan päivähoidon ruokapalveluun
Lindeman, Kati (2011)
Avaa tiedosto
Lataukset:
Lindeman, Kati
Tampereen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105137759
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105137759
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Vesilahden kunta, tukipalvelut/ ruokapalvelut. Vesilahden kunnassa on niin sanottu epävirallinen tilaaja- tuottajamalli, ja kunnassa ei ole ollut käytössä erillistä palvelusopimusta ruokapalveluista.
Työn tavoite oli tehdä palvelusopimusmalli Vesilahden kunnan päivähoidon ruokapalveluun aukaisemaan palvelukokonaisuuden sisältöä ja sitouttamaan molempia osapuolia toimimaan sovitulla tavalla. Valmista ruokapalvelun sopimusmallia voi tulevaisuudessa hyödyntää myös muille Vesilahden kunnan eri hallinnon aloille, muokkaamalla jo olemassa olevaa sopimuspohjaa tilaaja-asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tarkoituksena oli selkeyttää myös tilaajan ja tuottajan yhteistä käsitystä ruokapalvelukokonaisuudesta. Sopimuksen sisällön syntymiseen vaikutti myös Valtion ravitsemisneuvottelukunnan määrittämät ravitsemussuositukset, jotka ohjaavat paljon koko ruokapalvelutoimintaa.
Työn teoriaosiossa käsitellään tilaaja- tuottajamallin käsitteitä, ja tämän toiminnan tarkoitusta Vesilahden kunnan ruokapalveluissa. Lisäksi pohditaan palvelusopimusmallin asiasisältöä, sekä tehdään palvelusopimusmallivertailuja. Ravitsemussuositukset ovat palvelusopimuksen perustana. Sopimukseen kirjattiin ravitsemussuositusten mukaiset annoskoot, ruokailuajat sekä ateriasisällöt.
Tutkimusmenetelmänä olivat teemahaastattelut ja haastateltavana oli kaksi ruokapalvelualan ammattilaista, Tampereen Aterian asiakkuuspäällikkö Susanna Järvinen sekä Nokian kaupungin ruokapalvelupäällikkö Pirjo Rannikko. Molemmissa kaupungeissa on ruokapalvelun palvelusopimukset käytössään.
Työn tuloksena syntyi palvelusopimusmalli Vesilahden kunnan päivähoidon ruokapalveluun. Palvelusopimus otetaan käyttöön heti seuraavalle sopimuskaudelle 2012. Palvelusopimuksen käyttöönoton etu on, että tilaajalla ja tuottajalla on samanlainen käsitys kokonaispalvelun sisällöstä ja laadusta. Palvelusopimusmallia tulee kehittää ja muuttaa palvelukokonaisuuden tai tarpeiden muuttuessa sopimusneuvotteluissa.
Työn tavoite oli tehdä palvelusopimusmalli Vesilahden kunnan päivähoidon ruokapalveluun aukaisemaan palvelukokonaisuuden sisältöä ja sitouttamaan molempia osapuolia toimimaan sovitulla tavalla. Valmista ruokapalvelun sopimusmallia voi tulevaisuudessa hyödyntää myös muille Vesilahden kunnan eri hallinnon aloille, muokkaamalla jo olemassa olevaa sopimuspohjaa tilaaja-asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tarkoituksena oli selkeyttää myös tilaajan ja tuottajan yhteistä käsitystä ruokapalvelukokonaisuudesta. Sopimuksen sisällön syntymiseen vaikutti myös Valtion ravitsemisneuvottelukunnan määrittämät ravitsemussuositukset, jotka ohjaavat paljon koko ruokapalvelutoimintaa.
Työn teoriaosiossa käsitellään tilaaja- tuottajamallin käsitteitä, ja tämän toiminnan tarkoitusta Vesilahden kunnan ruokapalveluissa. Lisäksi pohditaan palvelusopimusmallin asiasisältöä, sekä tehdään palvelusopimusmallivertailuja. Ravitsemussuositukset ovat palvelusopimuksen perustana. Sopimukseen kirjattiin ravitsemussuositusten mukaiset annoskoot, ruokailuajat sekä ateriasisällöt.
Tutkimusmenetelmänä olivat teemahaastattelut ja haastateltavana oli kaksi ruokapalvelualan ammattilaista, Tampereen Aterian asiakkuuspäällikkö Susanna Järvinen sekä Nokian kaupungin ruokapalvelupäällikkö Pirjo Rannikko. Molemmissa kaupungeissa on ruokapalvelun palvelusopimukset käytössään.
Työn tuloksena syntyi palvelusopimusmalli Vesilahden kunnan päivähoidon ruokapalveluun. Palvelusopimus otetaan käyttöön heti seuraavalle sopimuskaudelle 2012. Palvelusopimuksen käyttöönoton etu on, että tilaajalla ja tuottajalla on samanlainen käsitys kokonaispalvelun sisällöstä ja laadusta. Palvelusopimusmallia tulee kehittää ja muuttaa palvelukokonaisuuden tai tarpeiden muuttuessa sopimusneuvotteluissa.