Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Liiketoimintasuunnitelma : Pienteurastamon ja -lihanjalostamon perustaminen keskisuomalaiselle maaseutuyritykselle

Seppälä, Saara (2011)

 
Avaa tiedosto
Seppala_Saara.pdf (1.693Mt)
Lataukset: 


Seppälä, Saara
Tampereen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105137866
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantaja oli keskisuomalainen maatila, joka harkitsi oman teurastamon ja lihanjalostamon perustamista tilalleen. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, onko toiminnan aloittaminen kannattavaa. Lisäksi opinnäytetyöhön kuuluvan asiakasanalyysin avulla etsittiin potentiaalisia asiakkaita aloittavalle yritykselle lähiseudun kunnallisista ruokapalveluyksiköistä. Kunnalliset ruokapalveluyksiköt valittiin kohderyhmäksi, koska toimeksiantaja halusi tuotteidensa tilaajiksi isoja ja pysyviä asiakkaita.

Opinnäytetyö perustuu liiketoimintasuunnitelman ja markkinointitutkimuksen teoriaan. Opinnäytetyö koostuu kahdesta osasta, liiketoimintasuunnitelmasta ja sitä tukevasta asiakasanalyysistä. Asiakasanalyysiin tehtiin kvalitatiivinen kokonaistutkimus 50 kilometrin säteellä oleville kuntien ruokapalveluesimiehille. Tutkimus toteutettiin puhelinhaastatteluna. Tutkimuksen tuloksia hyödyntämällä tehtiin liiketoimintasuunnitelma.

Asiakasanalyysistä selvisi, että asiakkaita ja markkinoita aloittavan yrityksen tuotteille oli olemassa. Kunnallisista ruokapalveluyksiköissä tuotteista saatava hinta oli kuitenkin niin alhainen, että se ei riittänyt kattamaan kaikkia yritystoiminnan kuluja ja tuottamaan yrittäjälle riittävää tuloa. Pienteurastamon ja –lihanjalostamon perustaminen ei liiketoimintasuunnitelman perusteella ole kannattavaa.

Opinnäytetyö vastasi kysymykseen, olisiko liiketoiminnan laajentaminen kannattavaa. Lisätutkimusaiheeksi jäi selvittää, olisiko jossain muualla potentiaalisia asiakkaita, jotka voisivat maksaa tuotteista enemmän.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste