Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Oivariini-linjan enterobakteerimäärän vähentäminen

Viitala, Jonna (2011)

 
Avaa tiedosto
viitala_jonna.pdf (587.0Kt)
Lataukset: 


Viitala, Jonna
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201105188542
Tiivistelmä
Puhtaus on yksi tärkeimmistä asioista elintarviketeollisuudessa ja tuoteturvallisuudessa. Osa omavalvontaa on tuotteiden kontaminaatioiden estäminen. Mikrobiologisen puhtauden lisäksi on huolehdittava myös muista elintarvikkeita pilaavista aineista, jotka pilaavat tuotteen ja mahdollisesti aiheuttavat terveysriskin.

Meijerissä käytetään CIP-kiertopesujärjestelmää, jolla varmistetaan tuotantoprossien puhtaus. Kiertopesu on puhdistusmenetelmä, jossa pesuliuokset kiertävät pesukohteessa. Uuden rasvatehtaan myötä pesut ja niiden ohjelmat on siirretty osittain suoraan vanhalta tehtaalta uuteen eikä niihin ole tehty muutoksia. Tässä työssä pyrittiin löytämään korjaavia toimenpiteitä pesujen onnistumiselle.

Pesujen onnistumista tutkitaan enterobakteerimäärityksillä eri kohteista. Pintojen puhtautta tutkitaan luminometrin avulla. Oivariinin lopputuotteista tutkituissa enterobakteerinäytteissä on ollut usein raja-arvon ylityksiä verrattuna muihin lopputuotteisiin. Tässä työssä pyrittiin löytämään ratkaisu tähän ongelmaan.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste