Näkemyksiä keittokirjan teosta
Tolvanen, Antti (2011)
Tolvanen, Antti
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011052910137
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011052910137
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni kohteena oli selvittää keittokirjan tekemiseen kuuluvia asioita sekä keittokirjan tekijöiden kokemuksia.
Työn tarkoituksena ja tavoitteena oli tuoda esille seikkoja, jotka auttaisivat uusia keittokirjan tekijöitä.
Vastaavaa tutkimusta ei ollut aiemmin tehty, ja siksi aihe olikin monella tapaa haastava. Kartoitin kirjan teosta oppaita muiden kirjatyylien tekemiskirjojen perusteella, pyrkien kuitenkin kokoajan etsimään tietoa keittokirjan tekemistä ajatellen.
Perehdyin keittokirjojen nykytilanteeseen, maineen tärkeyteen, julkiseen kuvaan, sekä rahoituksen hankkimiseen yhteistyökumppaneiden kautta.
Tein puhelinhaastattelut neljälle keittokirjantekijälle. He avasivat uusia näkökulmia ja vahvistivat myös osittaisia teorioitani todeksi koko tekemisprosessista. Heidän haastattelut ovat merkittäviä tutkimukseni tuloksia tarkastellessa. Heidän haastatteluissa tuli myös paljon informaatiota, jotka ovat aiheen kannalta merkittäviä, vaikka eivät suoranaisesti vastanneet kysymyksiini.
Työstä on hyötyä jokaisella keittokirjan tekoa harkitsevalle. Opinnäytetyöni kautta pystyy hahmottamaan kokonaiskuvaa sekä keittokirjan tekemisessä mahdollisesti ilmeneviä ongelmia ja ratkaisuja niihin.
Työn tarkoituksena ja tavoitteena oli tuoda esille seikkoja, jotka auttaisivat uusia keittokirjan tekijöitä.
Vastaavaa tutkimusta ei ollut aiemmin tehty, ja siksi aihe olikin monella tapaa haastava. Kartoitin kirjan teosta oppaita muiden kirjatyylien tekemiskirjojen perusteella, pyrkien kuitenkin kokoajan etsimään tietoa keittokirjan tekemistä ajatellen.
Perehdyin keittokirjojen nykytilanteeseen, maineen tärkeyteen, julkiseen kuvaan, sekä rahoituksen hankkimiseen yhteistyökumppaneiden kautta.
Tein puhelinhaastattelut neljälle keittokirjantekijälle. He avasivat uusia näkökulmia ja vahvistivat myös osittaisia teorioitani todeksi koko tekemisprosessista. Heidän haastattelut ovat merkittäviä tutkimukseni tuloksia tarkastellessa. Heidän haastatteluissa tuli myös paljon informaatiota, jotka ovat aiheen kannalta merkittäviä, vaikka eivät suoranaisesti vastanneet kysymyksiini.
Työstä on hyötyä jokaisella keittokirjan tekoa harkitsevalle. Opinnäytetyöni kautta pystyy hahmottamaan kokonaiskuvaa sekä keittokirjan tekemisessä mahdollisesti ilmeneviä ongelmia ja ratkaisuja niihin.