dc.contributor.author | Kajantola, Akuliina | |
dc.contributor.author | Hannula, Ira | |
dc.date.accessioned | 2011-06-10T10:04:44Z | |
dc.date.available | 2011-06-10T10:04:44Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2011060110731 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/32199 | |
dc.description.abstract | Tämän opinnäytetyön aiheena oli laatia perehdytysopas ravintola La Bambaan uusien työntekijöiden ja perehdyttäjien käyttöön. Tavoitteena oli tehdä kohdeyritykseemme toimiva perehdyttämisopas, jonka tarkoitus on jatkossa toimia osana uuden työntekijän kehittymistä. Tarkoituksena on tutkia mitä asioita perehdyttäminen pitää sisällään, ja miten se tulisi toteuttaa yksilöidysti kaikille sopivaksi. Tavoitteena on myös tutkia perehdytystä osana uuden työntekijän kehittymistä uudesta tulokkaasta tulosta tekeväksi työntekijäksi.
Henkilöstön kehittämisellä tarkoitetaan tiedon, ammattitaidon ja työtaitojen ylläpitoa ja kasvattamista, joilla turvataan henkilöstön selviytyminen nykyisistä ja tulevista työtehtävistä. Henkilöstön kehittäminen on kokonaisuus, johon osana kuuluvat henkilöstön valintaan liittyvät asiat ja henkilöstön perehdyttäminen.
Perehdyttäminen on osa osaamisen kehittämistä. Se voidaan nähdä investointina, jolla lisätään henkilöstön osaamista, parannetaan laatua, tuetaan työssä jaksamista ja vähennetään työtapaturmia ja poissaoloja. Perehdyttämisprosessissa työntekijä perehdytetään muun muassa yrityksen organisaatioon ja toimintatapoihin, liikeideaan, henkilöstöstrategiaan ja organisaatioympäristöön. Opinnäytetyön empiriaosuudessa selvitettiin kohdeyrityksen työntekijöiden näkemyksiä yrityksen perehdyttämisen nykytilasta sekä mahdollisia ideoita perehdyttämisen kehittämiseen ja heidän kehittymismahdollisuuksiaan yrityksessä. Tulosten perusteella pohdittiin, kuinka perehdyttämistä voitaisiin parantaa kohdeyrityksessä. Kyselyn tuloksia käytettiin osittain apuna myös perehdyttämisoppaan laadinnassa. Teoreettista tietoa ja kyselyn tuloksia verrattaessa kohdeyrityksen perehdyttämisessä havaittiin puutteita. Jotkut työntekijät olivat tyytymättömiä tämän hetkiseen perehdyttämisprosessiin sekä perehdyttämisen vastuujakoon. Pyrkimällä luomaan kirjallisen perehdyttämisoppaan suullisen perehdyttämiskäytännön rinnalle pyritään perehdyttämistä parantamaan kohdeyrityksessä. | fi |
dc.description.abstract | The subject of this thesis was to create an orientation guide for the use of restaurant La Bamba’s new employees and superiors. The objective of this thesis was to create a functional orientation guide which is supposed to be used as a part of a new employee’s development. The meaning of this thesis is to research what the orientation process contains and how the process should be fulfilled for everyone individually. The objective of the thesis is also to study the orientation as a part of a new employee’s development from newcomer to a result-oriented worker. Human resource development means to maintain and increase knowledge, professional ability and workmanship. By these it is assured that the personnel manages the current and future, often more challenging work assignments. Human resource development is an entity which constitutes the issue of selecting personnel and their orientation. Orientation is a part of developing the know-how. Orientation may be seen as an investment which increases the knowledge of the human resource, improves the quality, supports managing in work and decreases the occupational accidents and absence. In the orientation process the employee is familiarized to company's organization, operation modes, business idea, personnel strategy and policy and the surroundings of the organization. In the empirical part this thesis' intent was to clarify case company's employees' views on the current state of company's orientation and some ideas for developing orientation and their possibilities to make progress in their career or work. On the basis of the results, ideas on improving the orientation were considered. The results were also partly used when the new orientation guide was created.
When theoretical data and results of the survey were compared, some shortages in the case company's orientation were acknowledged. Some employees were dissatisfied on the current orientation process and responsibility sharing of the orientation. By creating a written orientation guide beside of the oral orientation convention, orientation could be improved in the case company. | en |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Satakunnan ammattikorkeakoulu | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.title | PEREHDYTTÄMINEN OSANA UUDEN TYÖNTEKIJÄN KEHITTYMISTÄ : CASE LA BAMBA | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/161 | |
dc.organization | Satakunnan ammattikorkeakoulu | |
dc.contributor.organization | Satakunnan ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.keyword | Perehdyttäminen | |
dc.subject.keyword | henkilöstön kehittäminen | |
dc.subject.keyword | perehdyttämisprosessi | |
dc.subject.keyword | La Bamba | |
dc.subject.specialization | Organisaatiot ja henkilöstöjohtaminen | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Liiketalous, hallinto ja markkinointi|sv=Företagsekonomi, förvaltning och marknadsföring|en=Business Management, Administration and Marketing| | |
dc.subject.discipline | Liiketalouden koulutusohjelma | |