dc.contributor.author | Tarvainen, Marjo | |
dc.date.accessioned | 2011-06-21T08:42:13Z | |
dc.date.available | 2011-06-21T08:42:13Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2011061912312 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/32817 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyöni tarkoituksena oli kartoittaa henkilöstöravintola Motin asiakkaiden tyytyväisyyttä
kahvila- ja lounaspalveluihin ja sitä kautta löytää kehitysideoita yritykselle. Yritykseen ei ole ennen tehty minkäänlaista asiakastyytyväisyyskyselyä, joten aihe oli erittäin ajankohtainen. Yritys sijaitsee entisen Puolustusvoimien varikon aidatulla alueella. Millog Oy omistaa alueen nykyisin ja henkilöstöravintola Motti tarjoaa Millogin työntekijöille kahvila- ja lounaspalveluja. Yrityksen asiakaskunta on tämän vuoksi rajallinen.
Opinnäytetyössäni käytin sekä kvantitatiivista että kvalitatiivista tutkimusmenetelmää. Tutkimusaineistoa kerättiin kyselylomakkeella henkilöstöravintola Motissa parin viikon ajan marraskuussa 2010.
Henkilöstöravintolan palveluja käyttää päivittäin noin 70 asiakasta. Vastauksia sain yhteensä 55 kappaletta. Henkilöstöravintolan palvelujen käyttäjistä suurin osa on miehiä, joten myös kyselyyn vastanneiden kohdalla enemmistö oli miehiä. Enemmistö vastaajista kuului ikäryhmään
45–54-vuotiaat.
Asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksien perusteella kahvila- ja lounasasiakkaat olivat melko tyytyväisiä henkilöstöravintola Motin toimintaan ja sen tuotteisiin. Vastaajat olivat erityisen tyytyväisiä juuri kahvilan omatekoisiin ja tuoreisiin leivonnaisiin. Kiitosta sai myös henkilöstöravintolan hyvä palvelu. Vastaajat antoivat myös muutamia hyviä kehitysehdotuksia. Kehitysideat koskivat pääasiassa ruokalistan sekä salaattipöydän monipuolistamista. | fi |
dc.description.abstract | This thesis is a report of the findings of a customer satisfaction survey conducted in the staff restaurant Motti. Motti is a combined cafeteria and a place for lunch. The survey was about satis-faction with café services and lunch services. The purpose of this survey was to find development ideas for the company. No customer satisfaction surveys have ever been conducted in the company before, so the subject was extremely timely. The company is situated in a fenced area, which was formerly a depot for the Finnish Defense Forces. Millog Oy currently occupies the area, and Motti serves as the staff restaurant for the employees of Millog Oy. The clientele of Motti is therefore quite limited.
In my thesis I used both the quantitative and the qualitative research method. The research ma-terial was collected in November 2010 with a questionnaire in the staff restaurant Motti. The questionnaire was available for a couple of weeks.
The services of the staff restaurant are used by about 70 customers on a daily basis. Altogether 55 people answered the questionnaire. The services of Motti are mainly used by men, and therefore the majority of the respondents were men as well. The majority of the respondents belonged to the age group 45 –54-year-olds.
On the basis of the results of the customer satisfaction survey the customers were fairly satisfied with the staff restaurant and its products. Customers were particularly pleased with the fresh baked pastries the cafe offers. The good service also received praise. The respondents also made a few good proposals for development. The proposals were mainly about diversifying the menu and the offerings of the salad bar. | en |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.title | Asiakastyytyväisyyskysely henkilöstöravintola Motissa | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/2099 | |
dc.organization | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.ysa | ravintolat | |
dc.subject.ysa | henkilöstöravintolat | |
dc.subject.ysa | työpaikkaruokailu | |
dc.subject.ysa | asiakastyytyväisyys | |
dc.subject.ysa | kehittäminen | |
dc.contributor.organization | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.keyword | asiakastyytyväisyys | |
dc.subject.keyword | kehittäminen | |
dc.subject.keyword | työpaikkaruokailu | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | |
dc.subject.discipline | Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma (restonomi) | |