Muutoksen toteuttaminen ja arviointi ravintolayrityksessä
Ripatti, Janne (2020)
Ripatti, Janne
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202004175227
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202004175227
Tiivistelmä
Muutos ja muutoksen johtaminen on tärkeää, eikä muutokselta voi tänä päivänä välttyä kukaan.
Suunniteltuja ja ohjattuja muutosprosesseja organisaatoissa tehdään jatkuvasti,
mutta verraten vähän ravintola-alan yksityisellä sektorilla.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kuvata ja analysoida kasvavan ravintola-alan yrityksen muutosprosessia.
Muutoksen onnistumisen arviointia mitattiin henkilöstökyselyn ja taloudellisten
mittarien avulla. Opinnäytetyössä kerron miten muutos toteutettiin Voiveljet Oy organisaatiossa
ja ravintola Göranissa. Voiveljet Oy on 2008 perustettu kuusi ravintolaa ja cateringpalveluita
tarjoava ravintola-alan yksityinen yritys.
Ravintola Göran on avattu vuoden 2016 syksyllä ja olen toiminut sen ravintolapäällikkönä
avaamisesta aina kevääseen 2019 asti, kunnes siirryin organisaation sisällä muihin tehtäviin.
Opinnäytetyö toteutettiin kohdeyrityksen kanssa yhteistyössä. Analyysin tietopohjana käytettiin
ravintolan talouslukuja, sekä henkilöstön tyytyväiskyselyä. Talouden avainlukuja vertailtiin
tehtyihin muutoksiin sekä henkilöstön työtyytyväisyyden tuloksiin.
Muutosprosessi aloitettiin luomalla organisaatiolle organisaatiokaavio sekä kirjaamalla
työnkuvat jokaiselle työtehtävälle yrityksessä. Muutosprosessin edetessä luotiin yhteiset
pelisäännöt, intranet sekä kannustinjärjestelmät.
Kohdeyrityksessä toteutettiin muutosprosessina aikana kaksi työtyytyväisyys kyselyä, opinnäytetyössä
vertailen kyselyjen tuloksia.
Opinnäytetyön lopputuloksista selviää yrityksen kehittyneen yleisellä tasolla: johtajuuden
parantumisesta, yrityksen tulevaisuuden näkymien viestimisessä, oman työn tavoitteellisuuden
ymmärryksessä, ilmapiirin parantumisessa ja työpaikkakiusaamisen vähenemisessä.
Toisaalta heikentymistä tapahtui: työn mielekkyydessä ja haasteellisuudessa, ravintolan
kehittämisessä ja työssä viihtymisessä.
Talousluvut eivät ole kehittyneet toimintaan panostettujen resurssien kanssa käsikädessä,
vaan kannattavuus on seurantajaksolla laskenut. Raaka-aineiden sekä alkoholien hankintojen
kulujen kasvu on laskenut tuotteiden katteita sekä henkilöstön mitoittaminen oikein
olivat selkeästi epäonnistumisien kohtia.
Suunniteltuja ja ohjattuja muutosprosesseja organisaatoissa tehdään jatkuvasti,
mutta verraten vähän ravintola-alan yksityisellä sektorilla.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kuvata ja analysoida kasvavan ravintola-alan yrityksen muutosprosessia.
Muutoksen onnistumisen arviointia mitattiin henkilöstökyselyn ja taloudellisten
mittarien avulla. Opinnäytetyössä kerron miten muutos toteutettiin Voiveljet Oy organisaatiossa
ja ravintola Göranissa. Voiveljet Oy on 2008 perustettu kuusi ravintolaa ja cateringpalveluita
tarjoava ravintola-alan yksityinen yritys.
Ravintola Göran on avattu vuoden 2016 syksyllä ja olen toiminut sen ravintolapäällikkönä
avaamisesta aina kevääseen 2019 asti, kunnes siirryin organisaation sisällä muihin tehtäviin.
Opinnäytetyö toteutettiin kohdeyrityksen kanssa yhteistyössä. Analyysin tietopohjana käytettiin
ravintolan talouslukuja, sekä henkilöstön tyytyväiskyselyä. Talouden avainlukuja vertailtiin
tehtyihin muutoksiin sekä henkilöstön työtyytyväisyyden tuloksiin.
Muutosprosessi aloitettiin luomalla organisaatiolle organisaatiokaavio sekä kirjaamalla
työnkuvat jokaiselle työtehtävälle yrityksessä. Muutosprosessin edetessä luotiin yhteiset
pelisäännöt, intranet sekä kannustinjärjestelmät.
Kohdeyrityksessä toteutettiin muutosprosessina aikana kaksi työtyytyväisyys kyselyä, opinnäytetyössä
vertailen kyselyjen tuloksia.
Opinnäytetyön lopputuloksista selviää yrityksen kehittyneen yleisellä tasolla: johtajuuden
parantumisesta, yrityksen tulevaisuuden näkymien viestimisessä, oman työn tavoitteellisuuden
ymmärryksessä, ilmapiirin parantumisessa ja työpaikkakiusaamisen vähenemisessä.
Toisaalta heikentymistä tapahtui: työn mielekkyydessä ja haasteellisuudessa, ravintolan
kehittämisessä ja työssä viihtymisessä.
Talousluvut eivät ole kehittyneet toimintaan panostettujen resurssien kanssa käsikädessä,
vaan kannattavuus on seurantajaksolla laskenut. Raaka-aineiden sekä alkoholien hankintojen
kulujen kasvu on laskenut tuotteiden katteita sekä henkilöstön mitoittaminen oikein
olivat selkeästi epäonnistumisien kohtia.