Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintola Periscope : menu periscopen ravintosisältö

Himanen, Heta (2020)

 
Avaa tiedosto
Himanen_Heta.pdf (1.466Mt)
Lataukset: 


Himanen, Heta
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005026786
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää ravintola Periscopen kuuden ruokalajin menu periscopen energiaravintosisältö ja sen sisältämä suolan määrä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli dokumentoida ja saada tietoa ravintolaruoan ravitsemuksellisesta laadusta. Tutkimuskysymyksenä on: millainen menu periscope energiaravintoainejakaumaltaan ja suolan määrältään? Työn avulla toimeksiantajayritys sai lisätietoa tarjoamansa ruoan ravitsemuksellisesta sisällöstä.

Opinnäytetyön teoriaosuudet käsittelivät ravintola Periscopea, tutkimusmenetelmiä, suomalaisia ravitsemussuosituksia ja ravintolaruoan kulutusta ja sen tulevaisuuden vaatimuksia. Suomalaisten ravitsemussuosituksissa syvennyttiin energiaravintoaineisiin ja suolaan, niiden merkitykseen kehontoiminnassa, suositusarvoihin, sekä ruoan energiatiheyteen. Ravintolaruoan kuluttamista käsiteltiin erilaisten kuluttajaprofiilien kannalta, ja kuinka asiakkaiden vaatimukset muokkaavat ravintoloiden tarjontaa tulevaisuudessa.

Opinnäytetyön tulokset käsiteltiin annoskohtaisesti, sekä menukokonaisuutena. Jokaisesta annoksesta määritettiin hiilihydraattien, proteiinien, rasvojen ja suolan määrä. Tuloksissa saatiin selville maistelumenu sisältävän enemmän rasvoja kuin ravitsemussuositusten energiaprosenttijakauma suosittelee. Hiilihydraattien määrä menukokonaisuudessa on suosituksia pienempi, mutta proteiinin määrä vastaa täysin ravitsemussuosituksia. Suolan määrä menukokonaisuudessa oli kuitenkin huomattavasti suosituksia suurempi. Ravintola Periscopen menun ravintosisällön dokumentoinnin avulla ravintola voi tulevaisuudessa hyödyntää saatua tietoa uusien reseptien luonnissa ja käyttää analysoituja vastauksia arvoa luovana tekijänä asiakkaille.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste