Valmistuotteiden valmistaminen hamppufarmin tuotteista
Laitinen, Roni (2020)
Laitinen, Roni
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005138936
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202005138936
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli toteuttaa laadukas myyntiin toteutettu tuote hamppu tuotteista. Opinnäytetyö toteutettiin yhteistyössä hamppufarmin kanssa. Tarkoituksena oli selvittää asiakkaiden, sekä ravintola-alan ammattilaisten mieltymyksiä ja niiden pohjalta luoda heille molemmille sopiva tuote. Inspiraation tähän työhön sain kouluprojektista, jossa opin erittäin paljon hampun terveys vaikutuksista.
Yhteistyöyritys hamppufarmi on tällä hetkellä suomen suurin öljyhampun jalostaja. Heillä on kymmeniä yhteistyöviljelijöitä jotka kasvattavat heille luomu menetelmin ensiluokkaista hamppua.
Opinnäytetyö koostuu teoriaosasta ja tuotekehitysosasta, joka pohjautuu tuotettujen kyselyiden vastauksiin. Teoria pitää sisällään hieman hampun historiaa, tietoa sen terveys vaikutuksista, sekä tuotekehityksen teoriaa. Kyselyt kuluttajille ja ravintola-alan ammattilaisille toteutettiin syyskuussa 2019. Kyselyt luotiin webropol palvelulla. Kuluttajien kyselyn vastaajat kerättiin isommista eri toimialoja edustavien yritysten työntekijöiltä sekä eri oppilaitosten opiskelijoille. Ammattilaisten tutkimus toteutettiin suullisena haastatteluna heidän omilla työpaikoillaan käyden.
Vastaajia saatiin kerättyä yhteensä 100. Vastaajat olivat iältään ja elämäntilanteiltaan hyvin erilaisissa ajanjaksoissa, mikä oli myös tarkoitus. Kysymyksillä yritettiin selvittämään kuluttajien ja ravintoloiden ruokailutottumuksia sekä ravintolan toimipisteiden palvelukulttuuria.
Itse tuotekehitys toteutettiin tammi-helmikuussa 2020.
Tuotekehitys prosessi meni erittäin hyvin ja ruokatuotteesta saatiin juuri sellainen, kun alkuperin suunnitelmissa oli.
Yhteistyöyritys hamppufarmi on tällä hetkellä suomen suurin öljyhampun jalostaja. Heillä on kymmeniä yhteistyöviljelijöitä jotka kasvattavat heille luomu menetelmin ensiluokkaista hamppua.
Opinnäytetyö koostuu teoriaosasta ja tuotekehitysosasta, joka pohjautuu tuotettujen kyselyiden vastauksiin. Teoria pitää sisällään hieman hampun historiaa, tietoa sen terveys vaikutuksista, sekä tuotekehityksen teoriaa. Kyselyt kuluttajille ja ravintola-alan ammattilaisille toteutettiin syyskuussa 2019. Kyselyt luotiin webropol palvelulla. Kuluttajien kyselyn vastaajat kerättiin isommista eri toimialoja edustavien yritysten työntekijöiltä sekä eri oppilaitosten opiskelijoille. Ammattilaisten tutkimus toteutettiin suullisena haastatteluna heidän omilla työpaikoillaan käyden.
Vastaajia saatiin kerättyä yhteensä 100. Vastaajat olivat iältään ja elämäntilanteiltaan hyvin erilaisissa ajanjaksoissa, mikä oli myös tarkoitus. Kysymyksillä yritettiin selvittämään kuluttajien ja ravintoloiden ruokailutottumuksia sekä ravintolan toimipisteiden palvelukulttuuria.
Itse tuotekehitys toteutettiin tammi-helmikuussa 2020.
Tuotekehitys prosessi meni erittäin hyvin ja ruokatuotteesta saatiin juuri sellainen, kun alkuperin suunnitelmissa oli.