Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Duodecimin ruokareseptikirja

Kippilä, Greta (2020)

Avaa tiedosto
kippila_greta_opinnaytetyo.pdf (1.579Mt)
Lataukset: 


Kippilä, Greta
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020051511692
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli toteuttaa toimeksiantajalle, Suomalaiselle Lääkäriseura Duodecimille, reseptikirja seuran oman edustuskeittiön resepteistä. Reseptikirjan tarkoitus oli olla laadukas liikelahja, jonka lääkäriseura voi antaa esimerkiksi seuran luottamushenkilöille kuten esimerkiksi hallituksen ja valtuuskunnan jäsenille. Kirjan saajat ovat pääsääntöisesti lääkäreitä.

Työn toiminnallinen osuus oli kirjan ulkoasun suunnittelu, materiaalien keräys ja julkaisun taitto. Kirjan kerättävät materiaalit koostuivat pääosin ruokakuvista ja resepteistä, jotka tekijä sai seuran edustuskeittiöltä. Kuvien ja reseptien muokkaus taittoon sopivaksi kuului tekijän työhön. Kirjan reseptit koottiin sesonkiajattelua hyödyntäen. Reseptejä oli yhteensä 20 ja ne jaoteltiin vuodenajoittain eli viisi reseptiä vuodenaikaa kohden. Taitossa toivottiin jonkun verran lääkäriseuran graafista ilmettä, muutoin tyyli oli taittajalle vapaa. Tämän tekijä ratkaisi niin, että käytti seuran tunnusväriä yhdessä kirjan luvussa sekä kannessa. Lisäksi kaikki tekstit tehtiin seuran tunnusfontilla.

Tietoperusta käsittelee hyvän liikelahjan ominaisuuksia, sesonkiajattelua ruoan valinnassa ja painetun julkaisun ulkoasua. Opittua osaamista on hyödynnetty kirjan teossa. Käytännöllinen lahja, joka muistuttaa antajastaan katsotaan usein hyväksi lahjaksi. Kirja täyttää myös monta muuta hyvän lahjan piirrettä.

Sesonkiajattelusta kertovasta luvusta selviää esimerkkejä raaka-aineista, jotka ovat kunakin vuodenaikana sesongissa. Lisäksi kerrotaan, että sesonkisyömistä kannattaa hyödyntää, sillä se on terveellistä ja ekologista.

Painetun julkaisun ulkoasu -luvussa käydään läpi painojulkaisun eri osa-alueita ja mitä painojulkaisua tehdessä tulee huomioida. Esimerkiksi typografiaa hyödyntäen voidaan ilmaista asioita eri tavoin. Painojulkaisussa on myös tärkeää käyttää oikeanlaisia värejä.

Työn lopputulokseksi muodostui painovalmis vedos, jossa on 82 sivua + etu- ja takakansi. Kirjan nimeksi tuli ”Reseptejä lääkäreille – Herkkuja Duodecimin keittiöstä”. Nimessä on sanaleikki, sillä resepti tarkoittaa usein lääkäreille muuta kuin ruokaa. Kirjan koko on 17 x 20 cm. Kirja rakentuu vuodenaikojen mukaan ja joka vuodenajalla on eri väri. Kirja etenee värien mukaan. Kirjassa esitellään myös edustuskeittiötä ja sen historiaa lyhyesti, mutta pääosassa ovat reseptit.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste