Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Savoury fresh-snack -tuorevälipalan tuotekehitys : Case: Evertaste Oy

Blomqvist, Heikki (2020)

Avaa tiedosto
Blomqvist_Heikki.pdf (933.0Kt)
Lataukset: 


Blomqvist, Heikki
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020052212885
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli kehittää opinnäytetyön toimeksiantajalle Evertaste Oy:lle tuote, joka toimii Private label -tuotteena sen erilliselle ostaja-asiakkaalle. Tuotteen tarkoitus oli olla laadultaan ja arvoltaan tuotteen ostajan näköinen ja palvella asiakasta näistä näkökulmista. Tuotteeseen pyrittiin saamaan lisäarvoa asiakkaan arvoja mukailemalla sekä toiminnoista lähtevällä suunnittelulla, jotta tuotteeseen saatiin lisättyä käyttöarvoa. Työ oli tuotekehitystyö, joka pyrittiin toteuttamaan työn toimeksiantajan toimittamia spesifikaatiota ja toiveita vastaavanlaiseksi elintarviketuotteeksi.
Yrityksen menestymiselle keskeisimpiä asioita on onnistunut tuotekehitys. Ilman kestävää tuotekehitystä tulee ajallaan vastaan hetki, jolloin omat tuotteet ovat vanhentuneita, myynti ei mene enää kaupaksi tai saattaa jopa päättyä kokonaan. Nykypäivänä tuotteiden elinikä on laskenut ja tuotekehitykseen panostaminen on tullut yhä tärkeämmäksi. Kiristynyt kilpailu on kasvanut sen ohella, joka taas aiheuttaa alenevia kehityskustannuksia suhteessa halpaan, mutta parempaan laatuun. (Jokinen 2001, 3 – 4.)
Tämän työn tuloksena saatiin kehitettyä viisi erilaista rieskarullaa, jotka sopisivat lopputuotteeseen. Makujen puolesta tuotevaihtoehdoissa olisi taipuvuutta eri formaatteihin. Niistä ei kuitenkaan tehty lopullisia valintoja ja jatkokehittely, sekä viimeistely jää toimeksiantajalle tulevaisuuteen. Hyviksi tuotteiksi todettiin versiot lohirieskasta, mango-kanarieskasta, pastramirieskasta, härkä-kylmäsavurieskasta ja fetarieskasta. Kaikki nämä rieskarullat säilyttivät Premium-tuotteen arvokkuuden. Kukin lopputuotevaihtoehto saatiin pysymään riittävän edullisena kustannuksien puolesta annettuun spesifikaatioon nähden. Tämä sisälsi tuotteen loppuhinnan tavoitteen jäävän 1,3 – 1,5 euron välille yhtä tuotetta kohden, kun laskettiin työhön kuluneen ajan hinta ynnättynä raaka-aineista koituviin kuluihin. Spesifikaation mukainen suolainen välipala ajatus onnistuttiin myös tuotteissa säilyttämään.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste