Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Vastuullisuustekojen vuosikello – Original Sokos Hotel Vaakuna

Aronurmi, Sara (2020)

 
Avaa tiedosto
Aronurmi_Sara.pdf (615.2Kt)
Lataukset: 


Aronurmi, Sara
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020052915384
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia uusista kuukausittaisista vastuullisuusteoista koostuva vuosikello Original Sokos Hotel Vaakunalle, joka on Helsingissä sijaitseva Sokos Hotels -ketjuun kuuluva hotelli. Vaakuna-hotellilla on Green Key -ympäristösertifikaatti, joten se oli lähtökohtana työlle. Työ toteutettiin kevätlukukaudella 2020, minkä vuoksi yllättävä Korona-kriisi rajoitti työn toteuttamista kaavaillulla tavalla.

Opinnäytetyön teoriaosuudessa käsitellään aluksi kestävyyden ja vastuullisuuden käsitteitä ja niiden jakoa ekologiseen, taloudelliseen ja sosiaaliseen ulottuvuuteen. Sitten esitellään toimeksiantaja Original Sokos Hotel Vaakuna ja tarkastellaan S-ryhmän ja Sokos Hotels -ketjun vastuullisuusperiaatteita sekä Green Key -ympäristöohjelmaa lähtökohtana Vaakunan vastuullisuudelle.

Teoriaosuuden jälkeen kerrotaan opinnäytetyöprosessin vaiheista ja aikataulusta sekä aineiston hankinnasta. Työn aineiston hankinnassa käytettiin menetelminä havainnointia ja haastattelua. Erityisesti haastatteluihin vaikutti hotellin asiakkaiden määrän väheneminen.

Seuraavaksi esitellään varsinainen tuotos eli vastuullisuustekojen vuosikello. Tuotos toteutettiin teoriaosuuden, toimeksiantajalta saatujen tietojen, Green Key -materiaalien sekä havaintojen ja haastatteluiden pohjalta.

Vastuullisuusteoissa painottui ekologinen ulottuvuus, koska työn lähtökohtana oli ympäristösertifikaatti ja myös siksi, että haastattelujen vastauksissa korostui ympäristönäkökulma. Ehdotukset vastuullisuusteoiksi liittyivät energian säästämiseen, aamiaisen ja ravintolan tarjontaan, jätteiden vähentämiseen ja kierrättämiseen, liikkumiseen sekä asiakkaiden kannustamiseen yleisesti ympäristöystävällisempien valintojen tekemiseen.

Lopuksi pohditaan teoriaosuuden ja tuotoksen yhteyttä, tuotoksen tarpeellisuutta toimeksiantajalle sekä kirjoittajan omaa oppimisprosessia.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste