Luksian Lohjan kampusten opiskelijaravintoloiden yhdistämissuunnitelma
Heikkilä, Irmeli; Puranen, Silja (2020)
Heikkilä, Irmeli
Puranen, Silja
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060115926
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060115926
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli tehdä suunnitelma Luksian kahden kampuksen opiskelijaravintolan yhdistämisestä yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Toimeksiantaja Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymällä on Länsi-Uudellamaalla kolme kampusta, kaksi Lohjalla ja yksi Vihdissä. Yhdistämistoimenpiteen seurauksena Lohjalla sijaitseva Nummentien kampus lakkautetaan ja sen toiminnot yhdistetään Toivonkadun kampuksen kanssa. Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella toteuttamiskelpoinen opiskelijaravintoloiden yhdistämissuunnitelma, jota koko kampusten yhdistämisprojektin työryhmä voi käyttää lähtökohtana opiskelijaravintoloiden toimintoja uudelleen suunniteltaessa.
Opinnäytetyö pitää sisällään ravitsemispalveluiden henkilöstön uudelleen sijoittamisen sekä opiskelijaravintolan tila- ja laitesuunnitelman.
Opinnäytetyö rajattiin koskemaan vain Nummentien kampuksen opiskelijaravintolan lopettamiseen ja Toivonkadun opiskelijaravintolan uudistamiseen liittyviä suunnitelmia.
Tietoperustana käytettiin muun muassa Luksian sisäistä Intraa, alan kirjallisuutta, Internet-sivuja sekä Haaga-Helian oppimateriaalia.
Opinnäytetyö on produktio, jossa käytettiin hyödyksi opiskelijaravintoloiden henkilöstön ammattitaitoa ja kokemusta esimerkiksi laitteiden ja kalusteiden jatkokäytön suhteen. Opinnäytetyötä varten haastateltiin Nummentien ja Toivonkadun opiskelijaravintoloiden henkilöstö. Haastattelumenetelmäksi valittiin puolistrukturoitu haastattelumenetelmä, jossa teemana oli henkilöstön valmiuksien selvittäminen muutostilanteessa. Kysymykset laadittiin palvelemaan myös koko projektin sitä vaihetta, jossa henkilöstön uudelleen sijoittelu on ajankohtainen. Jotta henkilöstön yhteen hitsautuminen yhdistymisen yhteydessä, muun muassa uusiin työtovereihin, työtapoihin ja opiskelijoiden ohjaamiseen sujuisi hyvin, haluttiin kyselyllä selvittää henkilöstön ajatukset yhdistymisestä ja sen tuomista haasteista ja jopa peloista. Haastattelulla selvitettiin, mitä henkilöstö ajattelee ja toivoo yhdistymiseltä.
Opinnäytetyö pitää sisällään ravitsemispalveluiden henkilöstön uudelleen sijoittamisen sekä opiskelijaravintolan tila- ja laitesuunnitelman.
Opinnäytetyö rajattiin koskemaan vain Nummentien kampuksen opiskelijaravintolan lopettamiseen ja Toivonkadun opiskelijaravintolan uudistamiseen liittyviä suunnitelmia.
Tietoperustana käytettiin muun muassa Luksian sisäistä Intraa, alan kirjallisuutta, Internet-sivuja sekä Haaga-Helian oppimateriaalia.
Opinnäytetyö on produktio, jossa käytettiin hyödyksi opiskelijaravintoloiden henkilöstön ammattitaitoa ja kokemusta esimerkiksi laitteiden ja kalusteiden jatkokäytön suhteen. Opinnäytetyötä varten haastateltiin Nummentien ja Toivonkadun opiskelijaravintoloiden henkilöstö. Haastattelumenetelmäksi valittiin puolistrukturoitu haastattelumenetelmä, jossa teemana oli henkilöstön valmiuksien selvittäminen muutostilanteessa. Kysymykset laadittiin palvelemaan myös koko projektin sitä vaihetta, jossa henkilöstön uudelleen sijoittelu on ajankohtainen. Jotta henkilöstön yhteen hitsautuminen yhdistymisen yhteydessä, muun muassa uusiin työtovereihin, työtapoihin ja opiskelijoiden ohjaamiseen sujuisi hyvin, haluttiin kyselyllä selvittää henkilöstön ajatukset yhdistymisestä ja sen tuomista haasteista ja jopa peloista. Haastattelulla selvitettiin, mitä henkilöstö ajattelee ja toivoo yhdistymiseltä.