Vetovoimaisuutta rekrytointiin nopean syömisen ravintoloissa
Lahti, Sanna (2020)
Lahti, Sanna
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060216401
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020060216401
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena on ollut löytää uusia näkökulmia nopean syömisen ravintoloiden rekrytointiin. Tavoitteena oli myös tuoda esiin tulevaisuuden rekrytointihaasteita sekä löytää mahdollisia kehitystoimia rekrytointi prosessiin. Samanaikaisesti kyettiin organisaatiossa varmistamaan jo käynnissä olevien muutosten osalta niiden oikeaa suuntaa.
Opinnäytetyön teoreettinen osuus toteutettiin kokoamalla yhteen nykyinen käytäntö sekä arvioimalla olemassa olevaa tietoa kyselyiden ja kirjallisuuden pohjalta. Tietoa etsittiin motivaatiota ja rekrytointia koskevista kirjoista ja julkaisuista sekä hyödyntäen yrityksen omia ohjeita ja sisäisiä julkaisuja.
Kehitysehdotuksissa haluttiin löytää uusia näkökulmia ja ratkaisuja, joiden kautta toimintaa voi kehittää tulevaisuudessa. Kehitysehdotukset on esitetty niin organisaation, ravintolan, työntekijän kuin työnhakijankin näkökulmista. Tärkeimmät kokonaisuudet johtopäätöksille olivat työnhakijahaun kehittäminen ja muutoskyvyn säilyttäminen tulevaisuudessa.
Tämän työn avulla saatiin tukea valittuun rekrytointilinjaan sekä siihen, kuinka viedä organisaation henkilöstösuunnitelman mukaista rekrytointia sekä koulutuksia eteenpäin. Opinnäytetyön kehittämisehdotuksia tullaan hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan yrityksen esimieskoulutusten kehittämisessä ja uusien rekrytointilinjausten valinnassa. The aim of this thesis was to find new perspectives to fast eating restaurant recruitments. The aim was also to disclose challenges in future recruitments and find possible development proposals to recruitment process.
For the theoretical part of this thesis the current practice of the organisation was collected and the existing knowledge in literature and questionnaires was evaluated. Information about motivation and recruitment was searched and found from books and publications as well as from the organization’s own instructions and internal releases.
In the development proposals the aim was to find new solutions to develope recruitment practises in the future. These proposals have been presented from four perspectives: organization’s, restaurant’s, worker’s and job seeker’s perspective. The main conclusions were development of recruitment process and maintaining the ability to change in the future.
This thesis contributed to the organisation’s chosen way of recruitment as well as to the way of developing the organisation’s recruitment and personnel training programs according to its personnel strategy. These development proposals will be used in practice in the leadership training program and recruitment processes.
Opinnäytetyön teoreettinen osuus toteutettiin kokoamalla yhteen nykyinen käytäntö sekä arvioimalla olemassa olevaa tietoa kyselyiden ja kirjallisuuden pohjalta. Tietoa etsittiin motivaatiota ja rekrytointia koskevista kirjoista ja julkaisuista sekä hyödyntäen yrityksen omia ohjeita ja sisäisiä julkaisuja.
Kehitysehdotuksissa haluttiin löytää uusia näkökulmia ja ratkaisuja, joiden kautta toimintaa voi kehittää tulevaisuudessa. Kehitysehdotukset on esitetty niin organisaation, ravintolan, työntekijän kuin työnhakijankin näkökulmista. Tärkeimmät kokonaisuudet johtopäätöksille olivat työnhakijahaun kehittäminen ja muutoskyvyn säilyttäminen tulevaisuudessa.
Tämän työn avulla saatiin tukea valittuun rekrytointilinjaan sekä siihen, kuinka viedä organisaation henkilöstösuunnitelman mukaista rekrytointia sekä koulutuksia eteenpäin. Opinnäytetyön kehittämisehdotuksia tullaan hyödyntämään mahdollisuuksien mukaan yrityksen esimieskoulutusten kehittämisessä ja uusien rekrytointilinjausten valinnassa.
For the theoretical part of this thesis the current practice of the organisation was collected and the existing knowledge in literature and questionnaires was evaluated. Information about motivation and recruitment was searched and found from books and publications as well as from the organization’s own instructions and internal releases.
In the development proposals the aim was to find new solutions to develope recruitment practises in the future. These proposals have been presented from four perspectives: organization’s, restaurant’s, worker’s and job seeker’s perspective. The main conclusions were development of recruitment process and maintaining the ability to change in the future.
This thesis contributed to the organisation’s chosen way of recruitment as well as to the way of developing the organisation’s recruitment and personnel training programs according to its personnel strategy. These development proposals will be used in practice in the leadership training program and recruitment processes.