Catering-toiminnan analysointi ja sen kehitys: Case Oy Onnen Juurella
Pitkänen, Karri (2020)
Pitkänen, Karri
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020061118338
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020061118338
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli analysoida Oy Onnen Juurella catering-palveluja ja kehittää palvelua nykytilan analyysin kautta. Ravintolan päivätoiminnan ja catering-palveluiden yhdistäminen on koitunut haastavaksi resurssihallinnan näkökulmasta ja tätä pyrittiin parantamaan kehitystyöllä tuleviin Kalevan Navetan tiloihin. Samalla pyritään tuottamaan asiakkaalle lisäarvoa ja minimoimaan arvoa tuottamattomat työt. Opinnäytetyön tavoitteena oli parantaa prosessien johtamista, toimintojen yhdisteltävyyttä sekä kustannustehokkuutta.
Kehittämisprojektin pohjana käytettiin nykytilan analysointia haastatteluiden sekä varjostuksen kautta. Haastattelussa käytettiin puolistrukturoitua menetelmää ja varjostuksessa etnografista lähestymistapaa, jotta päivien kulusta saataisiin tarkka, mutta helposti analysoitava materiaali.
Työn tuloksena saatiin Kalevan Navetan tiloissa toteutettu kuuden viikon lounaslista Äärellä Kuppi ja Kattilan päivittäistoiminnalle, jonka toimesta raaka-aineiden ja toimintatapojen yhdistettävyys catering-palvelujen kanssa on helpompaa. Prosessissa on otettu huomioon nykytilan analysoinnin tuomat ongelmakohdat ja toimintaa on kehitetty niiden avulla. Työn avulla saatiin toimintatapojen välille selkeyttä.
Johtopäätöksenä voidaan todeta, että lounaslista ja sen mukana tuleva toimintasuunnitelma tuo ravintolan jatkolle uudistuneen prosessin, ja joka herättää ideoita tulevaisuuden ruokalistakehitykselle. Toimintatapojen ja ruokalistojen kehittämisellä vähennetään myös hämmennystä keittiötoiminnassa. Lounaslistojen kehitys toimeksiantajan kanssa loi keskustelua ravintolan konseptien tulevaisuudesta ja näin saatiin prosessien kehittämiseen jo jatkokehitystä. Kehittämisessä tulee huomioida se, että keskittyminen ja satsaaminen yhden prosessin uudistamiseen, saattaa vastaavasti heikentää toisia prosesseja.
Kehittämisprojektin pohjana käytettiin nykytilan analysointia haastatteluiden sekä varjostuksen kautta. Haastattelussa käytettiin puolistrukturoitua menetelmää ja varjostuksessa etnografista lähestymistapaa, jotta päivien kulusta saataisiin tarkka, mutta helposti analysoitava materiaali.
Työn tuloksena saatiin Kalevan Navetan tiloissa toteutettu kuuden viikon lounaslista Äärellä Kuppi ja Kattilan päivittäistoiminnalle, jonka toimesta raaka-aineiden ja toimintatapojen yhdistettävyys catering-palvelujen kanssa on helpompaa. Prosessissa on otettu huomioon nykytilan analysoinnin tuomat ongelmakohdat ja toimintaa on kehitetty niiden avulla. Työn avulla saatiin toimintatapojen välille selkeyttä.
Johtopäätöksenä voidaan todeta, että lounaslista ja sen mukana tuleva toimintasuunnitelma tuo ravintolan jatkolle uudistuneen prosessin, ja joka herättää ideoita tulevaisuuden ruokalistakehitykselle. Toimintatapojen ja ruokalistojen kehittämisellä vähennetään myös hämmennystä keittiötoiminnassa. Lounaslistojen kehitys toimeksiantajan kanssa loi keskustelua ravintolan konseptien tulevaisuudesta ja näin saatiin prosessien kehittämiseen jo jatkokehitystä. Kehittämisessä tulee huomioida se, että keskittyminen ja satsaaminen yhden prosessin uudistamiseen, saattaa vastaavasti heikentää toisia prosesseja.