Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Keitto-osaston toimintatapojen standardointi

Koivunalho, Henna (2020)

 
Avaa tiedosto
Koivunalho_Henna.pdf (1.304Mt)
Lataukset: 


Koivunalho, Henna
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020061719025
Tiivistelmä
Opinnäytetyö toteutettiin Suomen Nestlé Oy:n Turun lastenruokatehtaalle. Tehtaan tuotannossa syntyi turhaa hävikkiä, koska henkilöstön toimintatavoissa oli eroavaisuuksia. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää henkilöstön toimintatavat yhtenäisiksi ja pienentää vääristä raaka-aineista syntyvää hävikkiä. Näin ollen parannettaisiin tehtaan resurssitehokkuutta.

Toimintatapojen standardointi tehtiin tehtaan alkupäähän, jossa tuote valmistetaan. Työn aikana selvitettiin, miten henkilöstö toimii eri vuoroissa ja löytyykö toimintatavoista eroavaisuuksia. Prosessin työvaiheet listattiin, jotta saatiin selville, mitkä ovat kriittisimmät työvaiheet virheiden osalta. Näiden tietojen perusteella päivitettiin työohjeet, jotta työtavat saatiin standardoitua selkeämmiksi ja yhtenäisimmiksi. Kaikille kriittisille työvaiheille ei kuitenkaan saatu uutta toimintatapaa tai parannusta, sillä työvaiheen virheetön suoritus oli todennäköisemmin kiinni työntekijän omasta huolellisuudesta.

Keitto-osastolle tehtiin muutoksia, joiden uskotaan ehkäisevän eri toimintatavoista johtuvia virheitä. Muutosten jälkeen yhtään tuotetta ei ole jouduttu hävittämään väärien raaka-aineiden vuoksi. On kuitenkin aikaista sanoa, johtuuko se tämän työn aikana tehdyistä muutoksista vai ovatko työntekijät olleet huolellisempia. Haastattelujen perusteella osa työntekijöistä toimii uusien toimintatapojen mukaan, osa taas ei. Muutos on hidasta, ja jotta uudet toimintatavat jäisivät osaksi jokapäiväistä työtä, henkilöstöä on koulutettava tasaisin väliajoin.
 
This Bachelor’s thesis was prepared at the Turku factory of Nestlé Ltd, where children’s food is manufactured. Due to differences in factory staff working practices, excess food loss was generated in the early stages of production. The objective of this thesis was to develop uniform working practices to reduce the amount of food loss generated by wrong ingredients, thus enhancing resource efficiency.

The standardizing was performed for the initial processes, where ingredients are cooked. During this thesis project, the ways of working of the different shifts were inspected. Every process stage was listed in order to find out which stages are the most critical for the cooking process. After gathering the information, new working instructions were prepared to standardize the working practices, making them clearer and more coherent. However, it was not possible to revise all working processes, as flawless execution was largely influenced by employee’s own attention and care.

The performed changes are believed to prevent mistakes arising from different ways of working. Zero product has been thrown away due to wrong ingredients after the changes were implemented. However, it is still early to say if it is due to this thesis or if the factory staff has been more careful. During final interviews, some employees say they are working according to the new instructions and some say they are not. Change is a slow process. If new instructions are to be fully integrated, factory staff must be trained and coached regularly.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste