Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Hyvän perehdyttämisen merkitys työhyvinvoinnille ja sen kustannukset : Huhtamaki Foodservice Finland Oy

Mäntykoski, Jasmin (2011)

Avaa tiedosto
Mantykoski_Jasmin.pdf (618.9Kt)
Lataukset: 


Mäntykoski, Jasmin
Hämeen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011111114447
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää, mikä on hyvää perehdyttämistä työhyvinvoinnin sekä kustannusten kannalta Huhtamaki Foodservice Finland Oy:ssä. Keskeisimpinä käsitteinä ovat perehdyttäminen ja työhyvinvointi. Työhyvinvoinnin perustan muodostavat työterveyshuolto, työturvallisuus, työyhteisön ilmapiiri, yksilöiden suorituskyky ja osaaminen sekä esimiesten johtamistaidot. Perehdyttäminen tarkoittaa työntekijän tutustumista uuteen yritykseen ja uusiin tehtäviin. Perehdyttämistä tehdään myös siitä syystä, että se takaa yrityksen toiminnan laadun säilymistä samoin kuin yrityskuvan säilymistä.

Työn tavoitteena on saada vastaus muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten perehdyttäminen tulisi järjestää Huhtamaki Foodservice Finland Oy:ssä? Minkälainen merkitys hyvällä perehdyttämisellä on työhyvinvoinnin kannalta? Minkälaisia kustannuksia perehdyttämisestä aiheutuu yritykselle?

Tutkimus opinnäytetyössä toteutettiin kvalitatiivisena eli laadullisena tutkimuksena. Kyseinen tutkimusmenetelmä keskittyy pieneen määrään tapauksia, mutta ne analysoidaan hyvin tarkasti.

Tutkimustulosten perusteella voidaan päätellä, että hyvä perehdyttäminen auttaa työntekijää sopeutumaan uuteen yritykseen tai rooliin, mikä parantaa työhyvinvointia. Laadukas perehdyttäminen parantaa työoloja, vähentää sekä fyysisiä että psyykkisiä rasitteita ja lisää työn tuottavuutta. Nämä kaikki yhdessä edistävät koko yrityksen tuloksellisuutta, kannattavuutta sekä kilpailukykyä.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste