Hyvän perehdyttämisen merkitys työhyvinvoinnille ja sen kustannukset : Huhtamaki Foodservice Finland Oy
Mäntykoski, Jasmin (2011)
Mäntykoski, Jasmin
Hämeen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011111114447
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011111114447
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää, mikä on hyvää perehdyttämistä työhyvinvoinnin sekä kustannusten kannalta Huhtamaki Foodservice Finland Oy:ssä. Keskeisimpinä käsitteinä ovat perehdyttäminen ja työhyvinvointi. Työhyvinvoinnin perustan muodostavat työterveyshuolto, työturvallisuus, työyhteisön ilmapiiri, yksilöiden suorituskyky ja osaaminen sekä esimiesten johtamistaidot. Perehdyttäminen tarkoittaa työntekijän tutustumista uuteen yritykseen ja uusiin tehtäviin. Perehdyttämistä tehdään myös siitä syystä, että se takaa yrityksen toiminnan laadun säilymistä samoin kuin yrityskuvan säilymistä.
Työn tavoitteena on saada vastaus muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten perehdyttäminen tulisi järjestää Huhtamaki Foodservice Finland Oy:ssä? Minkälainen merkitys hyvällä perehdyttämisellä on työhyvinvoinnin kannalta? Minkälaisia kustannuksia perehdyttämisestä aiheutuu yritykselle?
Tutkimus opinnäytetyössä toteutettiin kvalitatiivisena eli laadullisena tutkimuksena. Kyseinen tutkimusmenetelmä keskittyy pieneen määrään tapauksia, mutta ne analysoidaan hyvin tarkasti.
Tutkimustulosten perusteella voidaan päätellä, että hyvä perehdyttäminen auttaa työntekijää sopeutumaan uuteen yritykseen tai rooliin, mikä parantaa työhyvinvointia. Laadukas perehdyttäminen parantaa työoloja, vähentää sekä fyysisiä että psyykkisiä rasitteita ja lisää työn tuottavuutta. Nämä kaikki yhdessä edistävät koko yrityksen tuloksellisuutta, kannattavuutta sekä kilpailukykyä.
Työn tavoitteena on saada vastaus muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten perehdyttäminen tulisi järjestää Huhtamaki Foodservice Finland Oy:ssä? Minkälainen merkitys hyvällä perehdyttämisellä on työhyvinvoinnin kannalta? Minkälaisia kustannuksia perehdyttämisestä aiheutuu yritykselle?
Tutkimus opinnäytetyössä toteutettiin kvalitatiivisena eli laadullisena tutkimuksena. Kyseinen tutkimusmenetelmä keskittyy pieneen määrään tapauksia, mutta ne analysoidaan hyvin tarkasti.
Tutkimustulosten perusteella voidaan päätellä, että hyvä perehdyttäminen auttaa työntekijää sopeutumaan uuteen yritykseen tai rooliin, mikä parantaa työhyvinvointia. Laadukas perehdyttäminen parantaa työoloja, vähentää sekä fyysisiä että psyykkisiä rasitteita ja lisää työn tuottavuutta. Nämä kaikki yhdessä edistävät koko yrityksen tuloksellisuutta, kannattavuutta sekä kilpailukykyä.