Työhyvinvointi ravintola-alalla y- ja z- sukupolvien näkökulmasta
Rehvanen, Sonja (2020)
Rehvanen, Sonja
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020111222764
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020111222764
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, millaiseksi ravintola-alan työhyvinvointi koetaan jyväskyläläisissä ravintoloissa ja baareissa. Työhyvinvointia tarkastellaan erityisesti y- ja z -sukupolvien näkökulmasta.
Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena tutkimuksena. Tutkimustietoa kerättiin sähköisellä kyselylomakkeella webropol -ohjelmaa apuna käyttäen. Tutkimus toteutettiin maaliskuun 2020 puolessa välin. Kyselylomaketta jaettiin Jyväskylän ravintola-alan työntekijöistä koostuvassa Facebook ryhmässä. Tutkimus jaoteltiin teemoihin, joiden avulla pystyttiin saamaan tietoa työhyvinvoinnista ja työssäjaksamisen tilasta. Kysymykset esitettiin väittäminä ja vastausvaihtoehdot noudattivat Likertin 5 -portaista asteikkoa. Vastausten analysoinnissa käytettiin ristiintaulukointia. Kyselyyn vastasi 25 työntekijää, joista 15 oli y -sukupolven edustajaa ja 10 z -sukupolven edustajaa.
Tuloksista huomattiin, että vastaajat kokevat työhyvinvoinnin tilan olevan jokseenkin hyvä, vaikka työ on stressaavaa. Tuloksista kävi ilmi, että työssäjaksamista edesauttavat työkaverit ja heidän arvoansa pidettiin erityisen tärkeänä. Psyykkisestä näkökulmasta tarkasteltuna esille nousi se, että työssä koetaan jokseenkin paljon stressiä, mikä aiheuttaa haasteita työssäjaksamisessa. Fyysisen hyvinvoinnin tila koettiin hyvänä ja vapailla työstä koettiin palautuvan hyvin.
Johtopäätöksenä voidaan todeta se, että kokonaisvaltaisesti työhyvinvoinnin tilan koettiin olevan hyvä. Työilmapiirin tärkeys korostui erityisesti siinä, kuinka työpaikalla viihdytään.
Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena tutkimuksena. Tutkimustietoa kerättiin sähköisellä kyselylomakkeella webropol -ohjelmaa apuna käyttäen. Tutkimus toteutettiin maaliskuun 2020 puolessa välin. Kyselylomaketta jaettiin Jyväskylän ravintola-alan työntekijöistä koostuvassa Facebook ryhmässä. Tutkimus jaoteltiin teemoihin, joiden avulla pystyttiin saamaan tietoa työhyvinvoinnista ja työssäjaksamisen tilasta. Kysymykset esitettiin väittäminä ja vastausvaihtoehdot noudattivat Likertin 5 -portaista asteikkoa. Vastausten analysoinnissa käytettiin ristiintaulukointia. Kyselyyn vastasi 25 työntekijää, joista 15 oli y -sukupolven edustajaa ja 10 z -sukupolven edustajaa.
Tuloksista huomattiin, että vastaajat kokevat työhyvinvoinnin tilan olevan jokseenkin hyvä, vaikka työ on stressaavaa. Tuloksista kävi ilmi, että työssäjaksamista edesauttavat työkaverit ja heidän arvoansa pidettiin erityisen tärkeänä. Psyykkisestä näkökulmasta tarkasteltuna esille nousi se, että työssä koetaan jokseenkin paljon stressiä, mikä aiheuttaa haasteita työssäjaksamisessa. Fyysisen hyvinvoinnin tila koettiin hyvänä ja vapailla työstä koettiin palautuvan hyvin.
Johtopäätöksenä voidaan todeta se, että kokonaisvaltaisesti työhyvinvoinnin tilan koettiin olevan hyvä. Työilmapiirin tärkeys korostui erityisesti siinä, kuinka työpaikalla viihdytään.