Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Lähiruoka ravintolassa : Case: Uppalan Kartano

Lahtela, Marianne (2011)

Avaa tiedosto
Lahiruoka case Uppalan Kartano.pdf (520.5Kt)
Lataukset: 


Lahtela, Marianne
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112114925
Tiivistelmä
Ruokaprovinssi-hanke edistää Etelä-Pohjanmaan maakunnan elintarvikeosaamista. Uppalan Kartanoa perustettaessa ajatus lähiruoan käyttöön lähti siitä, että lähiruokaa ei ollut tarjolla ravintola-asiakkaille, vaikka lähituottajia oli käytettävissä.

Työssä tutkittiin, onko ravintoloiden järkevää lisätä lähiruoan käyttöä, sekä asiakkaiden mieltymyksiä lähiruokaa kohtaa. Tutkittiin, arvostavatko Uppalan Kartanon asiakkaat lähiruokaa. Työssä haastateltiin toimitusjohtaja Anu Luukkoa sekä keittiöpäällikkö Joni Pukkista ja selvitettiin heidän mietteitä ja ajatuksia lähiruoasta. Tutkimuksella pyrittiin saamaan lisätietoa lähiruoan suosiosta. Haluttiin selvittää, onko järkevää lisätä lähiruoan käyttöä ravintoloissa.

Asiakaskyselyn otanta oli 60. Otantamenetelmänä käytettiin yksinkertaista satunnaisotantaa. Haastattelumenetelmänä käytettiin avointa parihaastattelua ja haastattelu nauhoitettiin sanelukoneelle.

Tutkimuksella selvisi, että asiakkaat arvostavat lähiruokaa ja enemmistön mielestä lähiruoka on omassa maakunnassa tuotettua ruokaa. Selvisi, että asiakkaan omassa keittiössä eniten käytetty lähiruoka raaka-aine on kasvikset ja marjat. Selvisi, että lihaa käytetään omassa keittiössä vähemmän kuin sitä haluttaisiin käytettävän ravintolassa. Enemmistö asiakkaista on valmis maksamaan lähiruoasta 0–20 % enemmän.

Voidaan päätellä, että lähiruoan lisääminen ravintoloissa on järkevää. Voidaan myös päätellä, että Uppalan Kartanon asiakkaat arvostavat lähiruokaa ja ovat valmiita maksamaan siitä enemmän, joten on kannattavaa jatkossakin käyttää lähellä tuotettuja raaka-aineita.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste