Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

COVID-19 epidemian vaikutukset yrityksen talouteen : case Ravintola x

Vienamo, Senja (2020)

 
Avaa tiedosto
Vienamo_Senja.pdf (653.7Kt)
Lataukset: 


Vienamo, Senja
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120125468
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tilinpäätösanalyysin menetelmiä apuna käyttäen selvittää, millaisia vaikutuksia COVID-19 epidemialla on ollut kohdeyrityksen taloudelliseen tilanteeseen vuoden 2020 syyskuun loppuun mennessä. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi tamperelainen tilitoimisto ja kohdeyrityksenä sen asiakasyritys. Ravitsemisalalla toimivasta kohdeyrityksestä on opinnäytetyössä käytetty nimitystä ravintola x, jotta yritystä ei tunnistettaisi.

Opinnäytetyön teoriaosuudessa kerrottiin alkuun COVID-19 epidemiasta ja sen vaikutuksista yleisesti Suomen talouteen, sekä erityisesti ravitsemisalaan kohdistuneista rajoituksista. Varsinaisen analyysin teoria koostui tilinpäätösanalyysin perusteista opinnäytetyöhän soveltuvin osin. Näihin kuului analysoinnin vaiheet, talousraporttien oikaiseminen sekä valitut analysointimenetelmät. Lisäksi käsiteltiin tarkemmin opinnäytetyössä käytettyjen tunnuslukujen teoriaa.

Analysoinnin aineistona toimivat ravintola x:n tammi-syyskuun tuloslaskelma ja tase vuodelta 2020 sekä kolmelta edelliseltä vuodelta. Tämän lisäksi aineistoa koottiin Tilastokeskuksen tietokannoista sekä saatavilla olevasta tilinpäätösinformaatiosta. Analysointiosuudessa yrityksen tuloslaskelman ja taseen pohjalta muodostettuja lukuja verrattiin tilinpäätösanalyysin menetelmiä käyttäen aiempien vuosien vastaaviin lukuihin. Lisäksi liikevaihdon osalta pystyttiin lukuja vertaamaan ravitsemistoimialan vuoden 2020 lukuihin.

Analysoinnin perusteella voidaan todeta, että vaikka monien ravintola x:n tunnuslukujen kohdalla on muutosta vuonna 2020, on kyse ennemminkin trendistä kuin suoraan COVID-19 epidemian vaikutuksista. Selvää on, ettei COVID-19 epidemiaa voida kuitenkaan sulkea pois yhtenä tekijänä ravintola x:n vuoden 2020 lukujen muodostumiseen. Tämä näkyy erityisesti liikevaihdon perusteella muodostetuissa tunnusluvuissa. Tehty analyysi osoittaa, että ravintola x:n liiketoiminta on tällä hetkellä vakaalla pohjalla ja, että ravintola x on selvinnyt COVID-19 epidemian vaikutuksista paremmin kuin ravitsemistoimialan yritykset keskimäärin. Tunnusluvut osoittavat kuitenkin heikkenevää trendiä, joten täysimääräisen tilinpäätösanalyysin tekeminen olisi suositeltavaa lähitulevaisuudessa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste