Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Alueelliset ruokamatkailuhankkeet, niiden tavoitteet ja toteutus

Sundahl, Jani (2020)

 
Avaa tiedosto
Jani_Sundahl.pdf (3.544Mt)
Lataukset: 


Sundahl, Jani
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120225809
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on toimeksianto Hungry for Finland ruokamatkailun tuotteistamisprojektille. Opinnäytetyö on kirjoitettu lokakuun 2019 ja marraskuun 2020 välisenä aikana. Kyseessä on laadullisin menetelmin toteutettu tutkimuksellinen opinnäytetyö.

Opinnäytetyöni päätavoitteena on selvittää mitä ovat suomalaisten hiljattain päättyneiden ja meneillään olevien alueellisten ruokamatkailuhankkeiden kehittämisen kohteet? Alatavoitteina on selvittää mitä haasteita hankkeen aikana on ollut ja mitä ruokamatkailun tuotesuosituksia kyseisessä ruokamatkailuhankkeessa on huomioitu?

Työn tietoperustaosassa kerron Suomen ruokamatkailustrategiasta ja avaan ruokamatkailuun liittyviä peruskäsitteitä. Peruskäsitteiden läpikäynnin jälkeen esittelen maakuntien alueprofiilit, alueen perinteiden ja ruokamatkailun kehittämisen näkökulmasta.

Alueellisten ruokamatkailuhankkeiden sisältöjä ja vastauksia tutkimusongelmiin selvitin hankkeiden vastuuhenkilöille lähetetyllä, Webropol-alustalle laaditulla, kyselyllä. Opinnäytetyössä ruokamatkailun peruskäsitteiden selittämisen jälkeen kerron tuon kyselyn laatimisprosessista, kyselyn sisällöstä ja käytettävistä kysymyksistä sekä aineiston keräämisestä ja sen analysoimisesta.

Hankkeista saadut vastaukset esittelen kolmessa osassa. Ensin hankkeittain, pitäen sisällään kaikki kyseisestä hankkeesta saadut tiedot. Kustakin hankkeesta laadin vielä työn liitteeksi tiivistelmän, josta käy ilmi olennaisimmat tiedot hankkeeseen liittyen.

Seuraavaksi kirjoitan kootusti hankkeissa kohdatuista haasteista, jaotellen ne hankkeen käynnistämiseen, toteuttamiseen ja päättämiseen liittyviin haasteisiin. Käynnissä olevien hankkeiden kohdalla eniten haasteita aiheutti koronaviruspandemia. Kansainvälisiä kytköksiä omaavissa hankkeissa riittämättömät resurssit aiheuttivat jonkin verran haasteita hankkeiden täysimittaiseen toteuttamiseen.

Saatujen vastausten analysoinnin päätän ruokamatkailun tuotesuositusten huomioimisesta laadittuun osioon, jossa kukin tuotesuositus käsitellään omana kohtanaan. Tärkeimmiksi hankkeissa huomioiduiksi seikoiksi koettiin paikallisuuteen ja aitouteen sekä vastuullisuusuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvät suositukset. Myös digitalisaatiota ja sen monikanavaista hyödyntämistä myynnissä ja markkinoinnissa pidettiin tärkeänä.

Työn viimeisessä osiossa kerron tekemistäni johtopäätöksistä, kerron jatkotutkimusehdotuksista sekä perustelen tekemäni tutkimuksen luotettavuuden. Päätän opinnäytetyöni kertomalla opinnäytetyöprosessista ja omasta oppimisestani tuon prosessin aikana.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste