Humalan kasvatus Suomessa
Lepistö, Tinja (2020)
Lepistö, Tinja
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120927026
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020120927026
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on antaa lukijalle käsitys, kuinka humalaa kasvatetaan sekä toimia oppaana oman humalatarhan perustamiseen ja hoitamiseen. Työn toimeksiantaja on Hämeen ammattikorkeakoulu ja Mustialan opetus- ja tutkimusmaatila.
Opinnäytetyössä käydään läpi humalan istutus, lisääminen, lannoittaminen, rikkakasvien ja tuholaisten torjunta, sadonkorjuu sekä lyhyesti humalan kuivaaminen ja jatkokäsittely. Humalatarhan rakenteesta kerrotaan esimerkin avulla ja lopuksi tutkaillaan kotimaista humalan kasvatusta.
Suomessa humalanviljelyn kulta-aika on menneisyydessä, minkä jälkeen humalat harvinaistuivat jääden unohduksiin. Tulevaisuus näyttää valoisammalta, sillä vanhoja kotimaisia humalakantoja on alettu herättelemään uudelleen viljeltäviksi. Kotimaisuus on kasvava trendi, minkä myötä myös kiinnostus kotimaiseen humalaan on kasvussa.
Opinnäytetyössä käydään läpi humalan istutus, lisääminen, lannoittaminen, rikkakasvien ja tuholaisten torjunta, sadonkorjuu sekä lyhyesti humalan kuivaaminen ja jatkokäsittely. Humalatarhan rakenteesta kerrotaan esimerkin avulla ja lopuksi tutkaillaan kotimaista humalan kasvatusta.
Suomessa humalanviljelyn kulta-aika on menneisyydessä, minkä jälkeen humalat harvinaistuivat jääden unohduksiin. Tulevaisuus näyttää valoisammalta, sillä vanhoja kotimaisia humalakantoja on alettu herättelemään uudelleen viljeltäviksi. Kotimaisuus on kasvava trendi, minkä myötä myös kiinnostus kotimaiseen humalaan on kasvussa.