Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Mennään päivä kerrallaan: Ravintola-alan yrittäjien kokemuksia poikkeusolojen aikana

Raitio, Anne (2020)

 
Avaa tiedosto
Opinnaytetyo_Raitio_Anne.pdf (3.496Mt)
Lataukset: 


Raitio, Anne
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020121227843
Tiivistelmä
Vuosi 2020 on ollut merkillinen meille kaikille. Koko maailma on joutunut kokemaan COVID-19 viruksen aiheuttaman kriisin talouden, terveyden ja tulevaisuuden näkökulmista. Alle vuoden aikana ovat kymmenet miljoonat ihmiset sairastuneet ja yli miljoona menehtynyt, eikä maailmanlaajuinen pandemia näytä laantumisen merkkejä.

Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, millaisia liiketoiminnan muutoksia ravintola-alan yrittäjät tekivät ja kokivat COVID-19 aiheuttamien poikkeusolojen aikana, sekä kuinka koronakevään kriisinajasta selvittiin yrittäjän näkökulmasta. Opinnäytetyössä sivuttiin myös uusia ravintola-alan näkymiä loppuvuodelle 2020. Tutkimuksen teoreettinen tietoperusta koostui matkailu- ja ravintola-alan toimialakatsauksesta sekä kriisin- ja riskienhallinnasta ja resilienssistä.

Laadullinen tutkimusaineisto kerättiin poikkeusolojen aikana kahdeksalta jyväskyläläiseltä ravintola-alan yrittäjältä. Tutkimus toteutettiin narratiivisena puhelinhaastatteluna sekä haastateltavien yritysten sosiaalisen median sivustojen ja kotisivujen havainnointina maalis-toukokuun aikana.

Tutkimustuloksista nousi esiin konkreettiset arkipäivän muutokset talouden, henkilöstön, asiakasmäärän ja ruokatarjonnan osalta, liiketoiminnassa tarvittiin sopeutumista. Kriisitilanteessa mentiin eteenpäin strategisten muutosten avulla, vaikka tilanne koettelikin yrittäjien jaksamista. Tulevaisuuden näkymiä sen sijaan varjosti epävarma kulutuskäyttäytyminen. Johtopäätöksinä saatiin näkökulma ravintola-alan toimintaan; tulevaisuuden ravintola-ala on varautuva, yhteisöllinen sekä innovatiivinen, jossa sosiaalinen media ja muut digitaaliset alustat näyttelevät suurta roolia.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste