Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kestävän kehityksen merkitys retkeilyssä ja retkiruoassa

Kaurinkoski, Jaana (2020)

 
Avaa tiedosto
Opinnäytetyö (10.22Mt)
Lataukset: 


Kaurinkoski, Jaana
2020
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020121528483
Tiivistelmä
Kestävän kehityksen merkitys on maailmanlaajuista, eikä sen tärkeyttä voi liikaa korostaa. Partiolippukunta Liedon Eränkävijät on Suomen suurin lippukunta ja nuoret partion harras- tajat ovat tulevaisuuden edelläkävijöitä kestävän kehityksen saralla. Tutkimus tehtiin lip- pukunnalle, jotta voitaisiin saada selville nuorten partiolaisten tietämys kestävän kehityk- sen merkityksestä retkeilyssä ja sen hyödyntämisestä retkiruokailussa. Toiminnallisen kurs- sin ansiosta on tarkoitus saada nuorille konkreettista hyötyä ja osaamista, joka tukee kir- joista ja oppaista saatavaa tietoa. Tavoitteena on myös se, että kurssin oppien jälkeen on uskallusta helpommin ottaa käyttöön luonnosta saatavia raaka-aineita.
Tutkimuksessa käytettiin sekä kvantitatiivista että kvalitatiivista tutkimusmenetelmää. Kvantitatiivinen kysely toteutettiin verkkokyselynä suoraan kohderyhmälle. Vastauksia kyselyyn saatiin 86 kpl. Kvalitatiivisen tutkimuksen aineistonkeruumenetelmänä toimi teemahaastattelut. Kaikkien kolmen asiantuntijan haastattelut toteutettiin elokuussa 2020. Kaikilla haastateltavilla oli vahva partiotausta ja moninaista kokemusta retkeilystä ja ruoan valmistuksesta retkiolosuhteissa. Kolmantena tutkimusmuotona oli osa toiminnallis- ta opinnäytetyötä. Toiminnallinen osuus toteutettiin järjestämällä kokkauskurssi luonnosta kerätyistä raaka-aineista.
Tutkimuksen tärkeimpänä tuloksena ilmeni, että partiolaisilla oli kiinnostusta osallistua uudelle koulutukselliselle kurssille, jos sellainen järjestettäisiin. Luonnon hyvinvoinnin tär- keys nousi myös esiin tuloksista. Tietous villiyrttien tunnistamisesta, sekä halu oppia käyt- tämään niitä osana retkellä valmistettavaa ruokaa nousi myös esiin tutkimustuloksista.
Johtopäätöksenä oli, että partiolaisilla oli halu osallistua uudelle kurssille ja oppia uusia asioita koskien villi yrttien käyttöä retkiruokailussa.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste