Ateriapalvelun asiakkaiden mielipidekartoitus : case Salon kaupunki
Kylänpää, Janita (2011)
Kylänpää, Janita
Turun ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112916194
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011112916194
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tavoitteena on selvittää Salon kaupungin ikääntyneiden ateriapalvelun tämän hetken asiakkaiden mieltymykset nykyisin toimitettavaan lämpimiin aterioihin sekä saada selville heidän mielipiteensä mahdollisista tulevaisuuden muutoksista, joihin saattaa liittyä aterioiden toimittaminen käyttäjälle kylmänä.
Opinnäytetyön aihe tuli sen toimeksiantajalta eli Salon kaupungilta. Salon kaupungin ravitsemispalvelut ovat uudistamassa toimintaansa ja samalla mietitään myös uusia tuotantotapoja ateriapalvelun aterioille.
Teoriapohjana työssä on käytetty ikääntyneiden ravitsemuksen erityispiirteitä ja lähtökohtia, eri ruoan tuotantomenetelmien vertailua sekä kyselyä, joka teetettiin syksyn 2011 aikana Salon kaupungin ateriapalvelun asiakkaille.
Kysely lähetettiin postitse ateriapalvelun asiakkaille, kyselyn mukana vastaaja sai palautuskuoren, jossa kysely oli mahdollista palauttaa. Vastausaikaa heille annettiin noin viikko. Vastauksista tehtiin yhteenveto, jonka avulla saatiin selville ateriapalvelun käyttäjien mielipide tämän hetken aterioista sekä mahdollisista tulevaisuuden muutoksista.Kyselystä selvisi, että suuri osa palvelun käyttäjistä on tyytyväisiä ateriapalvelun nykyisiin toimitusprosesseihin. Aterioiden mahdollinen muuttaminen kylmiksi sai vastaajissa esiin muutosvastarintaa. Noin kolmannes vastaajista olisi valmis lopettamaan palvelun käytön, mikäli heille tulevaisuudessa saapuisi vain kylmiä aterioita.
Mikäli tulevaisuudessa siirrytään kylmänä toimitettavaan ateriapalveluun, tulee palvelun tarjoajan kiinnittää huomiota tiedottamiseen ja perehdyttämiseen asiasta, sekä olla valmis perustelemaan tulevat muutokset kattavasti ateriapalvelun käyttäjille sekä heidän omaisilleen.
Opinnäytetyön aihe tuli sen toimeksiantajalta eli Salon kaupungilta. Salon kaupungin ravitsemispalvelut ovat uudistamassa toimintaansa ja samalla mietitään myös uusia tuotantotapoja ateriapalvelun aterioille.
Teoriapohjana työssä on käytetty ikääntyneiden ravitsemuksen erityispiirteitä ja lähtökohtia, eri ruoan tuotantomenetelmien vertailua sekä kyselyä, joka teetettiin syksyn 2011 aikana Salon kaupungin ateriapalvelun asiakkaille.
Kysely lähetettiin postitse ateriapalvelun asiakkaille, kyselyn mukana vastaaja sai palautuskuoren, jossa kysely oli mahdollista palauttaa. Vastausaikaa heille annettiin noin viikko. Vastauksista tehtiin yhteenveto, jonka avulla saatiin selville ateriapalvelun käyttäjien mielipide tämän hetken aterioista sekä mahdollisista tulevaisuuden muutoksista.Kyselystä selvisi, että suuri osa palvelun käyttäjistä on tyytyväisiä ateriapalvelun nykyisiin toimitusprosesseihin. Aterioiden mahdollinen muuttaminen kylmiksi sai vastaajissa esiin muutosvastarintaa. Noin kolmannes vastaajista olisi valmis lopettamaan palvelun käytön, mikäli heille tulevaisuudessa saapuisi vain kylmiä aterioita.
Mikäli tulevaisuudessa siirrytään kylmänä toimitettavaan ateriapalveluun, tulee palvelun tarjoajan kiinnittää huomiota tiedottamiseen ja perehdyttämiseen asiasta, sekä olla valmis perustelemaan tulevat muutokset kattavasti ateriapalvelun käyttäjille sekä heidän omaisilleen.