Ympäristövastuullisen ravintolan tarkistuslista
Sydänmaa, Mari (2021)
Sydänmaa, Mari
2021
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202102031864
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202102031864
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on luoda ravintoloille yksinkertainen työväline, tarkistuslista, jossa käydään läpi kaikki ravintolan tärkeimmät toiminnat ympäristönäkökulmat huomioiden. Listan läpikäymisen tavoitteena on osoittaa, kuinka monella pienellä muutoksella toimintaa voidaan muuttaa ekologisesti kestävämpään suuntaan.
Opinnäytetyön teoriassa käydään läpi, miten vastuullisuus perustuu kestävään kehitykseen ja mitä se yritysmaailmassa tarkoittaa. Seuraavaksi esitetään, mitä ekologinen vastuullisuus pitää sisällään. Tässä tarkastellaan, miten kaikki ihmisen toimet vaikuttavat luontoon ja ym-päristöön. Lopuksi perehdytään siihen, mitä ekologinen vastuullisuus tarkoittaa erityisesti ravintolassa, mitkä toiminnat vaikuttavat ravintolan ympäristöjälkeen ja miten ravintola voi omalla toiminnallaan vähentää negatiivisia ympäristövaikutuksia.
Opinnäytetyön tuotososiossa esitellään projektisuunnitelma ja aikataulu sekä ongelma-alueet. Tässä osiossa kerrotaan, miten aineisto on kerätty ja käydään läpi produktin toteutus.
Tuotoksena syntyi tarkistuslista, jonka avulla ravintola pystyy hahmottamaan tämänhetkisen toimintansa vaikutukset ympäristöön. Tavoitteita asettamalla ja niitä kohti työskentelemällä ravintolan toiminnasta tulee ekologisesti vastuullisempaa.
Produkti tehtiin lokakuun 2020 ja tammikuun 2021 välisenä aikana.
Opinnäytetyön teoriassa käydään läpi, miten vastuullisuus perustuu kestävään kehitykseen ja mitä se yritysmaailmassa tarkoittaa. Seuraavaksi esitetään, mitä ekologinen vastuullisuus pitää sisällään. Tässä tarkastellaan, miten kaikki ihmisen toimet vaikuttavat luontoon ja ym-päristöön. Lopuksi perehdytään siihen, mitä ekologinen vastuullisuus tarkoittaa erityisesti ravintolassa, mitkä toiminnat vaikuttavat ravintolan ympäristöjälkeen ja miten ravintola voi omalla toiminnallaan vähentää negatiivisia ympäristövaikutuksia.
Opinnäytetyön tuotososiossa esitellään projektisuunnitelma ja aikataulu sekä ongelma-alueet. Tässä osiossa kerrotaan, miten aineisto on kerätty ja käydään läpi produktin toteutus.
Tuotoksena syntyi tarkistuslista, jonka avulla ravintola pystyy hahmottamaan tämänhetkisen toimintansa vaikutukset ympäristöön. Tavoitteita asettamalla ja niitä kohti työskentelemällä ravintolan toiminnasta tulee ekologisesti vastuullisempaa.
Produkti tehtiin lokakuun 2020 ja tammikuun 2021 välisenä aikana.