dc.contributor.author | Issukka, Jarkko | |
dc.date.accessioned | 2011-12-08T06:37:00Z | |
dc.date.available | 2011-12-08T06:37:00Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.uri | URN:NBN:fi:amk-2011120717397 | |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/36604 | |
dc.description.abstract | Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia asiantuntijapalveluiden tuotteistamista sekä Mikkelin ammattikor-keakoulun toimeksiantona suunnitella palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmaan baari-työskentelyn perusteita kouluttava kurssi.
Opinnäytetyö alkoi perehtymällä kirjallisuuden avulla asiantuntijapalveluiden tuotteistamiseen. Aluksi tutustuin aiheen käsitteisiin, kuten mitä asiantuntijapalvelu tarkoittaa. Kirjallisuuden avulla tutustuin tuotteistamisen eri tasoihin sekä tyyleihin sekä itse tuotteistamisprosessiin eri vaiheineen. Asiantuntija-palvelujen tutkimuksessa tutustuin lopuksi myös valmiin tuotteen konkretisoimiseen sekä brändäykseen ja esittelin tuotteistamisen hyödyt ja syyt.
Asiantuntijapalvelujen tuotteistamiseen perehdyttyäni hyödynsin omaksumiani tuotteistamistaitoja suunnitellessani palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmaan Baarityön perusteet –koulutuspaketin. Koulutuspaketin suunnittelin tutkimuksessani esiteltyjen mallien perusteella lähtien liikkeelle esittelemällä koulutuksen tarpeet sekä tavoitteet, tutkimalla koulutustarpeen ja suunnittelemalla tuotteistusprosessin, suunnittelemalla itse koulutuksen materiaaleineen sekä kouluttamalla kurssin ensimmäisen vuosikurssin restonomiopiskelijoille. Koulutuksen päätteeksi opiskelijoilta kerättiin kirjalli-nen kurssipalaute.
Asiantuntijapalveluni tuotteistaminen, eli Baarityön perusteet –koulutuksen suunnitteleminen onnistui sekä tuotteistamisprosessin että kurssin kouluttamisen puolesta hyvin ja opiskelijoilta saatu palaute kou-lutuksesta oli positiivista. | fi |
dc.description.abstract | The goal of my thesis was to research productization of expertise services and use the learnt productzation skills to create a new course to St. Michel University of Applied Sciences which trains basics of bartending for first grade students of Hospitality Management degree.
My thesis is split into two parts: research of productzation of expertise services and productzation of my own Basics of bartending –course.
I got started with my thesis by searching written knowledge about productzation. In my research I became familiar with basic terms when it comes to productzation and got known with different styles and levels of productzation. In my research part I also studied the process of productzation and service packages and I learnt how to concretize my expertise service and make it a brand.
In a second half of my thesis I used my learnt knowledge to productize a new course, basics of bartending for Hospitality Management degree. I got started by finding out the needs and the resources for my course. After planning how to productzise the course I used the process model of productzation to create the Basics of bartending course which included the schedules and teaching materials.
Finally when my course was productized, I taught the course for first grade students of Hospitality man-agement degree. Lastly I collected feedback of my course.
Results of my course were very pleasing. Students learnt the basics of bartending I taught and according to the feedback, my course was an interesting and a needed add to the education program | en |
dc.language.iso | fin | |
dc.publisher | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.rights | All rights reserved | |
dc.title | Baarityön perusteet -kurssi restonomiopiskelijoille | fi |
dc.type.ontasot | fi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis| | |
dc.identifier.dscollection | 10024/2099 | |
dc.description.notification | Baarityön perusteet –opetusmateriaali salattu. | |
dc.organization | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.ysa | baarit | |
dc.subject.ysa | koulutus | |
dc.subject.ysa | tuotteistus | |
dc.subject.ysa | asiantuntijuus | |
dc.subject.ysa | ammattikorkeakoulut | |
dc.contributor.organization | Mikkelin ammattikorkeakoulu | |
dc.subject.keyword | baarit | |
dc.subject.keyword | tuotteistus | |
dc.subject.keyword | asiantuntijuus | |
dc.subject.keyword | koulutus | |
dc.subject.degreeprogram | fi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant| | |
dc.subject.discipline | Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma (restonomi) | |