Omavalvonta ravintolan keittiössä : Case: Ravintola Tillikka
Kautto, Hanna (2011)
Kautto, Hanna
Tampereen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011120917803
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011120917803
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli päivittää ravintola Tillikan jo olemassa oleva omavalvontasuunnitelma. Suunnitelman päivittäminen oli tarpeellista muun muassa siksi, että ravintola Tillikkaan tehtiin remontti kesällä 2011 ja sen tilat muuttuivat hieman remontin yhteydessä. Opinnäytetyön liitteenä on Tillikan päivitetty omavalvontasuunnitelma, joka on tehty Tillikan keittiöpäällikön ja terveysviranomaisten ohjeiden perusteella.
Omavalvontasuunnitelman päivittämisen lisäksi siihen luotu siivoussuunnitelma ja siivouslistat, jotka ovat nyt käytössä Tillikan keittiössä. Näiden on todettu helpottavan suuresti päivittäisessä työssä. Opinnäytetyötä tehdessä tutkin kuinka omavalvontasuunnitelma tehdään alusta alkaen ja mitä sen tulisi sisältää. Selvitin myös hieman lakeja ja määräyksiä, jotka liittyvät omavalvontaan ja mitä siitä seuraa, jos niitä ei noudateta.
Opinnäytetyö keskittyy omavalvontaan lähinnä ravintolankeittiön osalta. Se toimii ohjenuorana uusien työntekijöiden perehdyttämisessä ja kaikkien päivittäisessä työssä.
Omavalvontasuunnitelman päivittämisen lisäksi siihen luotu siivoussuunnitelma ja siivouslistat, jotka ovat nyt käytössä Tillikan keittiössä. Näiden on todettu helpottavan suuresti päivittäisessä työssä. Opinnäytetyötä tehdessä tutkin kuinka omavalvontasuunnitelma tehdään alusta alkaen ja mitä sen tulisi sisältää. Selvitin myös hieman lakeja ja määräyksiä, jotka liittyvät omavalvontaan ja mitä siitä seuraa, jos niitä ei noudateta.
Opinnäytetyö keskittyy omavalvontaan lähinnä ravintolankeittiön osalta. Se toimii ohjenuorana uusien työntekijöiden perehdyttämisessä ja kaikkien päivittäisessä työssä.