Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

”Mitä tänään on tarjolla?” : opiskelijaruokailu laadusta mielikuviin

Partanen, Elina (2008)

 
Avaa tiedosto
Partanen_Elina.pdf (387.8Kt)
Lataukset: 


Partanen, Elina
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2008
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200906294072
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli selvittää, mitä opiskelijat yleensä syövät lounaalla opiskelijaravintolassa ja mitä mieltä he olivat tarjotusta lounasruuasta. Jyväskylän ammattikorkeakoululla on viisi eri ruokapalveluiden tarjoajaa, ja jokaisella on hieman toisistaan poikkeava liikekonsepti. Tutkimus toteutettiin sähköpostikyselynä Digium-ohjelman avulla ammattikorkeakoulun eri alojen opiskelijoille. Kyselyyn oli mahdollista vastata 8.4.2008 – 22.4.2008 välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 341. Kyselyn tulokset käsiteltiin SPSS-ohjelman avulla. Tuloksista kävi ilmi, että 51 % opiskelijoista syö lounaan joka päivä, eikä korvaa sitä kahvilla ja sämpylällä tai herkuilla. Ruuan terveellisyys oli tärkeää ja kaikkea kohtuudella ilmoitti syövänsä 44 % vastaajista. Lautasmalli-kysymyksellä tutkittiin ravitsemustietämystä. Opiskelijat suosivat pääruokina yhtä paljon lihaa, kalaa ja broileria. Samoin keitettyjä perunoita, riisiä ja pastaa syötiin samassa suhteessa. Leipävalikoimasta eniten menekkiä oli ruisleivällä ja sämpylöillä. Rasvavaihtoehdoista rasiamargariinia käytettiin eniten, mutta levitteet ja oivariini olivat melkein yhtä suosittuja. Jopa 81 % otti lautaselleen lisäkesalaatteja joka kerta, ja yhteensä 66 % otti öljypohjaisia salaatinkastikkeita. Lämpimiä kasvislisäkkeitä otti yhteensä 80 % vastaajista. Ruokalistojen monipuolisuus ja ruuan laatu vaihtelivat ravintoloittain suurestikin. Myös ruokasalien viihtyisyys vaihteli eri opiskelijaravintoloissa. Lounaalla käytiin mielellään kavereiden kanssa syömässä. Kehittämiskohteitakin löytyi. Vähäsuolaista leipää toivottiin enemmän tarjolle. Keitettyjen perunoiden ja salaattien laatuun oltiin tyytymättömiä, niiden laatuun tulisi kiinnittää enemmän huomiota. Myös siihen tulisi kiinnittää huomiota, että opiskelijoilla on todella mahdollisuus syödä suositusten mukaisesti. Sen tulisi olla lähtökohtana ruokailun järjestämisessä. Asiakaskyselyjä tulisi järjestää aika ajoin, jotta saataisiin tietoa asiakkaiden mielipiteistä ja voitaisiin niiden perusteella kehittää lounaspalveluja edelleen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste