Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Delice- verkoston merkitys Helsingin ruokakulttuurin kehittämisessä

Yli-Honkaluoma, Anne (2012)

 
Avaa tiedosto
Ont_Anne_Yli_Honkaluoma.pdf (397.1Kt)
Lataukset: 


Yli-Honkaluoma, Anne
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201203223684
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia Delice- verkoston merkitystä Helsingin ruokakulttuurin kehittämisessä. Tutkimuksessa selvitettiin, mitä hyötyä Delice- verkostoon kuuluminen toisi Helsingin ruokapalveluille, kuinka suomalaista lähiruokaa voitaisiin hyödyntää ja kuinka tehdä tunnetummaksi suomalaista ruokakulttuuria ulkomaalaisille matkailijoille.
Tutkimuksessa käytetyn aineiston muodostavat Delice-järjestön ylläpitämät Internet-sivut sekä haastattelut. Delice-järjestö on osa Helsingin kaupungin ruokakulttuurin kehittämiseen liittyvää strategiaa ja sen avulla halutaan paitsi kehittää Helsingin ruokakulttuuria, myös tehdä sitä tunnetummaksi ulkomaalaisille. Lisäksi työssä tutustuttiin myös lähi- ja luomuruokaa käsitteleviin artikkeleihin ja kirjoihin.

Aineistonkeruumenetelmänä käytettiin kvalitatiiviseen tutkimukseen kuuluvaa puolistrukturoitua haastattelua, joka suoritettiin kymmenelle ravintolan edustajalle ja kahdelle järjestön edustajalle. Kysymykset kullekin taholle olivat erilaiset.

Tuloksista kävi ilmi, ettei yksikään ravintola ollut aiemmin kuullut Delice- järjestöstä. Mitä tulee suomalaisen ruuan kilpailukykyyn, nähtiin suomalainen ruoka kilpailukykyisenä maailmalla. Osa kuitenkin painotti että markkinointiin ja brändäykseen tulisi panostaa enemmän. Luomu- ja lähiruoka sekä ruuan terveellisyys ja eettisyys koettiin tärkeiksi.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste