Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Centria-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Centria-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

COFFEE TASTE ANALYSIS OF AN ESPRESSO COFFEE USING NUCLEAR MAGNETIC SPECROSCOPY

Taba, Julienne (2012)

Avaa tiedosto
taba_julienne.pdf (955.1Kt)
Lataukset: 


Taba, Julienne
Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201204275380
Tiivistelmä
This thesis was done within a project dedicated to a better understanding of the chemistry occurring during the brewing process of espresso coffee.

This study aims to study the correlation of the 1H-NMR spectrum of an espresso coffee with the taste assessment of a trained coffee tasted in order to establish a relationship between the concentration of compounds present in coffee and the appreciation of the flavor of the espresso coffee. The study focuses on the concentration of some compounds: caffeine, acetate, formic acid, lipids and trigonelline.

The study has shown that the concentration of these compounds does not impact in a significant manner on the taste appreciation of the espresso coffees brewed.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste