Pakkauslinjaston homeseurantatuloksiin vaikuttavien tekijöiden selvitys
Koivula, Henna (2021)
Koivula, Henna
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202102252674
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202102252674
Tiivistelmä
Työn toimeksiantaja oli Valio Oy, Oulu. Työn tavoitteena oli tutkia tekijöitä, jotka voisivat aiheuttaa homeseurannan tuloksissa havaittua vaihtelua pikaripakkaamossa. Ilmiötä tutkittiin keskittämällä tutkimukset yhdelle pakkauskoneelle.
Sisältää liike- ja ammattisalaisuuksia.
Työn tutkimus suoritettiin tekemällä tutkimusviikkoja, joiden aikana kerättiin näytteitä sekä pakkauskoneella pakatuista tuotteista että tutkittavista tekijöistä. Näytteitä otettiin niin, että niiden tuloksia voitiin verrata keskenään ja tehdä johtopäätöksiä tutkittavien kohteiden vaikutuksesta tuotteiden mikrobiologiseen laatuun.
Sisältää liike- ja ammattisalaisuuksia.
Työssä ei pystytty selvittämään ilmiön juurisyytä. Tutkimuksen perusteella voitiin todeta, että vuodenaikojen vaihtelu vaikutti homeseurannassa havaittujen positiivisten tulosten määrän vaihteluun. Tutkitun ilmiön havaittiin vaikuttavan kaikkiin pakkauskoneella pakattuihin tuotteisiin, ei vain jogurttituotteisiin.
Osa opinnäytetyön tiedoista on poistettu liikesalaisuuksiin vedoten.
Sisältää liike- ja ammattisalaisuuksia.
Työn tutkimus suoritettiin tekemällä tutkimusviikkoja, joiden aikana kerättiin näytteitä sekä pakkauskoneella pakatuista tuotteista että tutkittavista tekijöistä. Näytteitä otettiin niin, että niiden tuloksia voitiin verrata keskenään ja tehdä johtopäätöksiä tutkittavien kohteiden vaikutuksesta tuotteiden mikrobiologiseen laatuun.
Sisältää liike- ja ammattisalaisuuksia.
Työssä ei pystytty selvittämään ilmiön juurisyytä. Tutkimuksen perusteella voitiin todeta, että vuodenaikojen vaihtelu vaikutti homeseurannassa havaittujen positiivisten tulosten määrän vaihteluun. Tutkitun ilmiön havaittiin vaikuttavan kaikkiin pakkauskoneella pakattuihin tuotteisiin, ei vain jogurttituotteisiin.
Osa opinnäytetyön tiedoista on poistettu liikesalaisuuksiin vedoten.