Käsityöläisen tärkein motivaattori ei ole raha - HAAGA-HELIAn keittiömestarilinjalta valmistuneiden perusteet työpaikan valinnassa
Juvonen, Minna (2012)
Juvonen, Minna
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201205107550
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201205107550
Tiivistelmä
Ravintola-alalla työskennellään hyvin erilaisissa ja erikokoisissa yrityksissä. Työ on usein vuorotyötä ja sitä tehdään tiiviisti yhdessä työkavereiden kanssa, asiakkaita unohtamatta. Ravintola-alan palkkataso ei usein yllä alojen välisessä vertailussa kovin korkealle ja työ on yleensä henkisesti ja fyysisesti vaativaa. Kuitenkin ala houkuttelee monia.
Tämän työn tavoitteena oli tutkia työpaikan valintaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Tut-kimuksen kohderyhmänä olivat HAAGA-HELIAsta valmistuneet keittiömestarilinjan restonomit. Tutkimus HAAGA-HELIAn keittiömestarilinjalta valmistuneiden restonomien työpaikan valintaperusteista toteutettiin syksyn 2011 ja kevään 2012 välisenä aikana. Tutkimus tehtiin toimeksiantona HAAGA-HELIA ammattikorkeakoululle ja sen tarkoituksena oli tuottaa uutta tietoa koulutusohjelman opiskelijoiden ohjausta varten sekä tietoa siitä, mitä keittiömestarilinjan restonomit haluavat työltään ja työnantajiltaan.
Tutkimus oli kvalitatiivinen, eli laadullinen, ja sen aineisto kerättiin puhelinhaastatteluilla. Haastateltavien yhteystiedot saatiin HAAGA-HELIAn alumnista ja haastattelut suoritettiin tammikuun 2012 aikana. Haastatteluissa käytettiin haastattelurunkoa, joka oli laadittu aiemmin. Haastateltavia oli yhteensä 24. Suurin osa haastateltavista työskenteli haastatteluhetkellä ravintola-alalla, puolet haastateltavista esimiestehtävissä.
Tutkimuksen tulokset osoittivat, että keittiömestarilinjan restonomit halusivat työltään haasteita, etenemismahdollisuuksia, monipuolisuutta ja vapautta toteuttaa itseään. Työnantajilta odotettiin joustamista, hyvää kommunikaatiota ja palautetta sekä tukea kehittymiseen. Tutkimuksen haastateltavista moni arvosti mahdollisuutta tehdä aamu- tai päivätyötä.
Tutkimuksen mukaan moni odotti työnantajaltaan tasaista palkkaturvaa ja luotettavuutta, mutta palkkaa tai sen suuruutta ei koettu kovin tärkeäksi motivaatiotekijäksi työn teolle tai syyksi työpaikan valinnalle. Työn sisältöä ja työssä kehittymistä arvostettiin enemmän, kuin työn mukanaan tuomia mahdollisia etuja tai kovaa palkkatasoa.
Tämän työn tavoitteena oli tutkia työpaikan valintaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Tut-kimuksen kohderyhmänä olivat HAAGA-HELIAsta valmistuneet keittiömestarilinjan restonomit. Tutkimus HAAGA-HELIAn keittiömestarilinjalta valmistuneiden restonomien työpaikan valintaperusteista toteutettiin syksyn 2011 ja kevään 2012 välisenä aikana. Tutkimus tehtiin toimeksiantona HAAGA-HELIA ammattikorkeakoululle ja sen tarkoituksena oli tuottaa uutta tietoa koulutusohjelman opiskelijoiden ohjausta varten sekä tietoa siitä, mitä keittiömestarilinjan restonomit haluavat työltään ja työnantajiltaan.
Tutkimus oli kvalitatiivinen, eli laadullinen, ja sen aineisto kerättiin puhelinhaastatteluilla. Haastateltavien yhteystiedot saatiin HAAGA-HELIAn alumnista ja haastattelut suoritettiin tammikuun 2012 aikana. Haastatteluissa käytettiin haastattelurunkoa, joka oli laadittu aiemmin. Haastateltavia oli yhteensä 24. Suurin osa haastateltavista työskenteli haastatteluhetkellä ravintola-alalla, puolet haastateltavista esimiestehtävissä.
Tutkimuksen tulokset osoittivat, että keittiömestarilinjan restonomit halusivat työltään haasteita, etenemismahdollisuuksia, monipuolisuutta ja vapautta toteuttaa itseään. Työnantajilta odotettiin joustamista, hyvää kommunikaatiota ja palautetta sekä tukea kehittymiseen. Tutkimuksen haastateltavista moni arvosti mahdollisuutta tehdä aamu- tai päivätyötä.
Tutkimuksen mukaan moni odotti työnantajaltaan tasaista palkkaturvaa ja luotettavuutta, mutta palkkaa tai sen suuruutta ei koettu kovin tärkeäksi motivaatiotekijäksi työn teolle tai syyksi työpaikan valinnalle. Työn sisältöä ja työssä kehittymistä arvostettiin enemmän, kuin työn mukanaan tuomia mahdollisia etuja tai kovaa palkkatasoa.