Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ravintolakolmio-ryhmän kehityskeskusteluiden kehittäminen

Alasentie, Anna; Lehtonen, Soila (2012)

 
Avaa tiedosto
soila_lehtonen.pdf.pdf (588.2Kt)
Lataukset: 


Alasentie, Anna
Lehtonen, Soila
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201205168558
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on tutkia kuinka kehityskeskusteluja toteutetaan tällä hetkellä Ravintolakolmio- ryhmässä ja kuinka niitä voitaisiin parantaa. Työn toimeksiantaja on Ravintolakolmio-ryhmä. Tavoitteena on tutkia Ravintolakolmio-ryhmän kehityskes-kusteluprosessia ja tunnistaa mahdolliset epäkohdat ja ristiriitaisuudet kehityskeskustelua pitävän henkilön sekä kehityskeskusteluissa käyvien työntekijöiden välillä ja tehdä konkreettisia kehittämisehdotuksia, jotta kehityskeskustelut olisivat tulevaisuudessa onnistuneempia.

Raportissa käydään läpi kehityskeskusteluprosessin kulku alusta loppuun, aina valmis-tautumisesta itse keskusteluun ja tavoitteiden seurantaan. Käydään läpi, mitä kehitys-keskustelu pitää sisällään sekä mitkä asiat siihen vaikuttavat. Raportissa tarkastellaan myös kehityskeskustelun onnistumiseen vaikuttavat tekijät, mahdolliset haasteet sekä mitä hyötyä kehityskeskusteluista voidaan saada.

Tässä tutkimuksessa aineiston hankintamenetelminä käytettiin teemahaastattelua sekä kyselylomaketta. Opinnäytetyön empiirinen osuus koostuu seitsemän Ravintolakolmio-ryhmässä kehityskeskusteluja pitävän esimiehen haastatteluista sekä sähköisestä työnte-kijöille toteutetusta kyselystä. Kyselyyn vastasi neljäkymmentäyksi Ravintolakolmio-ryhmän työntekijää eri toimipisteistä. Esimiehien haastattelut toteutettiin kesän 2011 aikana ja kyselyihin saatiin vastaukset syksyllä 2011. Tulososassa kuvataan Ravintola-kolmio-ryhmän kehityskeskusteluiden toteutusta tällä hetkellä sekä esimiesten että työntekijöiden kannalta.

Suurin osa kyselyyn vastanneesta henkilöstöstä koki välit esimieheen luottamukselliseksi. Haastattelun ja kyselyn väliltä löysimme kuitenkin jonkun verran ristiriitaisuuksia. Esimerkiksi kaikki esimiehet kokivat, että valmistautuminen oli riittävää ja henkilöstölle annettiin tarpeeksi tietoa kehityskeskusteluista. Henkilöstö itse koki, ettei heille annettu riittävää informaatiota ja valmistautuminen oli vähäistä.

Kehittämiskohteiksi tutkimuksen pohjalta nousivat kehityskeskusteluun valmistautumi-sen merkitys, kommunikaatio esimiehen kanssa arjessa, kehityskeskustelun tarkoituksen ja sisällön ymmärtäminen, tasavertaisuuden tunteen saavuttaminen kehityskeskustelussa sekä kehityskeskustelussa asetettujen tavoitteiden seuranta.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste