Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Molekyyligastronomia osana ravintolakokin ammattitutkinnon kehittämistä tulevaisuuden haasteisiin

Nurmio, Katja (2009)

 
Avaa tiedosto
Nurmio_Katja.pdf (337.2Kt)
Lataukset: 


Nurmio, Katja
Turun ammattikorkeakoulu
2009
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-200910194994
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoite on ravintolakokin ammattitutkinnon kehittäminen tulevaisuuden haasteisiin. Toimeksiantaja työlle on Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutus. Opinnäytetyö antaa toimeksiantajalle tutkielman Suomessa vielä varsin vähän tunnetusta tieteenalasta, molekyyligastronomiasta, sekä tietoa oppilaiden tieteenalan tuntemuksesta sekä kiinnostuksesta ruoan kemiallisia ja fysikaalisia reaktioita kohtaan. Työssä tuon esille molekyyligastronomian tuomat hyödyt sekä tieteenalan tuomat mahdollisuudet ravintolakokin ammattitutkinnon sekä ammattitaidon kehittämiseen.

Tulevaisuuden Suomessa ravintola-alaan tulevat vaikuttamaan voimakkaimmin globalisaatio sekä teknologian kehitys. Globalisaation edetessä tuotteilta ja palveluilta vaaditaan yhä korkeampaa laatua ja suomalainen elintarvikeketju ja palveluntuottajat joutuvat yhä vaativampaan kilpailutilanteeseen. Opetuksen tulee ohjata alaa myönteiseen tulevaisuuteen ja pystyä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Opinnäytetyö kartoittaa tulevaisuuden muutostekijöitä ja tuo esille keinoja, miten ravintolakokin ammattitutkintoa tulisi kehittää tulevaisuuden haasteisiin.

Molekyyligastronomian tieteenalan tuntemuksen avulla voidaan saavuttaa ruoanvalmistuksen syvällisempää ymmärrystä, jonka avulla ravintolakokit voivat kehittää omaa työskentelyään. Molekyyligastronomia osana ammattitutkinon lähiopetusta luo valmiudet ruoanvalmistuksen ymmärtämiseen, oman työn kehittämiseen, laadun parantamiseen, maun kehittämiseen sekä uusien ruokalajien kehittämiseen. Tulevaisuudessa työntekijältä edellytetään innovatiivisuutta ja kykyä luoda uutta, johon molekyyligastronomia vastaa myös tieteenalan soveltamisen mukanaan tuomien uusien teknologioiden avulla, joilla voidaan muokata raaka-aineen muotoa. Molekyyligastronomia osana ravintolakokin ammattitukintoa vastaa myös tulevaisuuden monialaisen osaamisen haasteeseen.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste