Koronapandemian vaikutukset jäsenmääriin työttömyyskassoissa
Ahlman, Amanda (2021)
Ahlman, Amanda
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202103042919
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202103042919
Tiivistelmä
Tavoitteena tutkimuksessa on saada laajamittainen ymmärrys siitä, kuinka koronapandemia on vaikuttanut työttömyyskassojen jäsenmääriin ja miten tärkeäksi työttömyyskassojen antama turva koetaan koronapandemian jälkeen. Tutkimus on rajattu tiukasti kohdistumaan vuoteen 2020, eikä tutkimus ota kantaa jäsenmäärien vaihteluun ennen tai jälkeen kyseisen vuoden. Tutkimuksella halutaan myös selvittää vaikuttaako koulutus tai työskentelyvuodet ravintola-alalla työttömyyskassaan liittymiseen.
Tietoperusta koostuu pääosin koronaviruksesta ja siitä johtuvista lieveilmiöistä. Tietoperustassa käsitellään yleisesti ravintola-alaan kohdistuneita rajoituksia, sekä yleisiä syitä, miksi koronavirus on vaikuttanut ravintola-alan työttömyyteen niin radikaalisti. Tietoperusta käsittelee myös työttömyysturvaa hyvin laajamittaisesti, sekä työttömyysturvaan kohdistuvia määräaikaisia lakeja.
Tutkimus on kvantitatiivinen ja se toteutetaan kyselylomakkeen avulla. Kyselylomake jaettiin ravintola-alan työntekijöille. Vastausaikaa kyselyyn oli noin viikon ajan.
Tuloksissa tuli ilmi, että jopa 16 % vastanneista liittyi johonkin työttömyyskassaan koronapandemian vaikutuksesta ja 98,8 % vastasi, että aikoo kuulua johonkin työttömyyskassaan myös koronapandemian päätyttyä. Vähiten työttömyyskassajäsenyyksiä oli korkeasti koulutetuissa ja sellaisilla henkilöillä, joilla oli työkokemusta 0–5 vuotta. Tutkimustulokset ovat hyvin yllättäviä ja uskon, että varsinkin moni työttömyyskassa kerää tästä tutkimuksesta paljon aineistoa, jolla he voivat esimerkiksi vahvistaa asiakassegmenttien osuutta kohdemarkkinoinnissa.
Tietoperusta koostuu pääosin koronaviruksesta ja siitä johtuvista lieveilmiöistä. Tietoperustassa käsitellään yleisesti ravintola-alaan kohdistuneita rajoituksia, sekä yleisiä syitä, miksi koronavirus on vaikuttanut ravintola-alan työttömyyteen niin radikaalisti. Tietoperusta käsittelee myös työttömyysturvaa hyvin laajamittaisesti, sekä työttömyysturvaan kohdistuvia määräaikaisia lakeja.
Tutkimus on kvantitatiivinen ja se toteutetaan kyselylomakkeen avulla. Kyselylomake jaettiin ravintola-alan työntekijöille. Vastausaikaa kyselyyn oli noin viikon ajan.
Tuloksissa tuli ilmi, että jopa 16 % vastanneista liittyi johonkin työttömyyskassaan koronapandemian vaikutuksesta ja 98,8 % vastasi, että aikoo kuulua johonkin työttömyyskassaan myös koronapandemian päätyttyä. Vähiten työttömyyskassajäsenyyksiä oli korkeasti koulutetuissa ja sellaisilla henkilöillä, joilla oli työkokemusta 0–5 vuotta. Tutkimustulokset ovat hyvin yllättäviä ja uskon, että varsinkin moni työttömyyskassa kerää tästä tutkimuksesta paljon aineistoa, jolla he voivat esimerkiksi vahvistaa asiakassegmenttien osuutta kohdemarkkinoinnissa.