Uuden työntekijän perehdyttäminen Bar Foressa
Backman, Rosa (2012)
Backman, Rosa
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012060611847
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012060611847
Tiivistelmä
Opinnäyteyön tarkoituksena oli laatia perehdytyskansio Jyväs-Golfin klubiravintola Bar Forelle. Uuden perehdytyskansion tarve havaittiin, kun olemassa olevan perehdytysmateriaalin huomattiin sisältävän vanhentunutta ja puutteellista tietoa. Tämän lisäksi materiaalia oli useassa eri teoksessa, ja sellaisessa muodossaan sen käyttö oli epäkäytännöllistä ja hankalaa.
Opinnäytetyön toiminnallisen osuuden tekemisessä hyödynnettiin kirjallisuuden, erilaisten oppaiden ja lakisäädöksien lisäksi omaa työkokemusta toimeksiantajayrityksessä. Perehdytyskansion kokoamisessa otettiin huomioon myös toimeksiantajan toiveet, tarpeet ja mielipiteet. Kansion laatiminen alkoi elokuussa 2011 ja apuna käytettiin jo olemassa olevaa aikaisempien vuosien perehdytysmateriaalia.
Opinnäytetyön tuloksena Bar Fore sai käyttöönsä ajantasaisen ja käytännöllisen perehdytyskansion. Perehdytyskansio koostuu organisaatioon ja työsuhteeseen liittyvistä osioista, ja siinä on varsinaisia työtehtäviä käsitteleviä osioita. Lisäksi opinnäytetyössä selvitetään perehdyttämisen teoriaa yleisesti: mitä perehdyttäminen on, kuinka perehdyttämisprosessi suoritetaan onnistuneesti, millainen on hyvä perehdyttäjä ja kuinka perehdyttämistä voidaan
seurata, arvioida ja kehittää.
Kansion sisältö ei auta työntekijää vain hänen aloittaessaan työnsä, vaan siitä on todennäköisesti työntekijälle apua myös myöhemmissä vaiheissa eri työtilanteissa. Kansio otetaan käyttöön keväällä 2012, ja se on tarkoitettu Jyväs-Golfin klubiravintola Bar Foren henkilökunnalle.
Opinnäytetyön toiminnallisen osuuden tekemisessä hyödynnettiin kirjallisuuden, erilaisten oppaiden ja lakisäädöksien lisäksi omaa työkokemusta toimeksiantajayrityksessä. Perehdytyskansion kokoamisessa otettiin huomioon myös toimeksiantajan toiveet, tarpeet ja mielipiteet. Kansion laatiminen alkoi elokuussa 2011 ja apuna käytettiin jo olemassa olevaa aikaisempien vuosien perehdytysmateriaalia.
Opinnäytetyön tuloksena Bar Fore sai käyttöönsä ajantasaisen ja käytännöllisen perehdytyskansion. Perehdytyskansio koostuu organisaatioon ja työsuhteeseen liittyvistä osioista, ja siinä on varsinaisia työtehtäviä käsitteleviä osioita. Lisäksi opinnäytetyössä selvitetään perehdyttämisen teoriaa yleisesti: mitä perehdyttäminen on, kuinka perehdyttämisprosessi suoritetaan onnistuneesti, millainen on hyvä perehdyttäjä ja kuinka perehdyttämistä voidaan
seurata, arvioida ja kehittää.
Kansion sisältö ei auta työntekijää vain hänen aloittaessaan työnsä, vaan siitä on todennäköisesti työntekijälle apua myös myöhemmissä vaiheissa eri työtilanteissa. Kansio otetaan käyttöön keväällä 2012, ja se on tarkoitettu Jyväs-Golfin klubiravintola Bar Foren henkilökunnalle.