Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Mikkelin ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Jälkiruokia Ravintola Tallin lounaalle

Pynnönen, Emma; Muinonen, Sanni (2012)

 
Avaa tiedosto
Jalkiruokia Tallin lounaalle.pdf (2.089Mt)
Lataukset: 


Pynnönen, Emma
Muinonen, Sanni
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012082013181
Tiivistelmä
Opinnäytetyömme oli tuotekehitysprosessi, jonka tarkoituksena oli suunnitella ja kehittää uusia jälkiruokia Ravintola Tallin huhtikuussa 2012 käyttöön otettavalle lounaslistalle. Tuotekehitystehtävämme rajasivat annetut keskimääräiset kustannukset, joiden tuli olla 20 senttiä annosta kohden. Näihin kustannuksiin tuli sisällyttää raaka-aine-, henkilöstö- ja sähkökustannukset.

Opinnäytetyömme toimeksiantaja oli Ravintola Talli, joka on myös Mikkelin Ammattikorkeakoulun opetusravintola. Ravintola Talli on ensimmäinen Joutsenmerkitty opetusravintola ja kuuluu Portaat Luomuun- ohjelmaan.

Tavoitteenamme oli kehittää jälkiruokia, jotka sopivat Tallin lounastarjontaan ja joiden valmistuksessa noudatetaan ravintolan toimintaperiaatteita. Ravintola Tallille tärkeitä arvoja ovat suomalaiset ja lähellä tuotetut raaka-aineet, ympäristöystävällisyys sekä luomutuotteet.

Toteutimme tammi- helmikuussa 2012 asiakaskyselyn, jossa asiakkailta kysyttiin mielipiteitä sen hetkisis-tä jälkiruoista ja toiveita uusista jälkiruoista. Hyödynsimme asiakkaiden mielipiteitä suunnitellessamme uusia jälkiruokia ja erityisesti pohtiessamme käytettäviä raaka-aineita.

Suunnittelimme uusia jälkiruokaohjeita 30 kappaletta. Ohjeet laadimme Aromi- ohjelmalla, jolloin pystyimme samalla laskemaan myös jälkiruokien raaka-ainekustannukset. Nämä ohjeet kokeilimme Ravintola Tallin opetuskeittiössä. Kokeilut ajoittuivat tammi- maaliskuuhun 2012. Kokeilujen jälkeen keskustelimme ravintolapäällikkö Merja Höltän ja ravintolakokki Heidi Kontion kanssa lopullisista lounaalle tulevista jälkiruoista. Lopulliset viisitoista jälkiruokaa valittiin kustannusten ja muiden ulkoisten ominaisuuksien, kuten maku, rakenne ja ulkonäkö, perusteella. Valitut jälkiruokaohjeet vakioitiin ja siirrettiin Aromi- tuotannonohjausjärjestelmään.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste