Mallassämpylän tuotekehitys
Nikkanen, Tiina (2012)
Nikkanen, Tiina
Turun ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012091713680
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012091713680
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää yritykselle uusi sämpylä tuotantoon ja saada aikaiseksi tuote, jolla on potentiaalia yrityksen markkina-alueella. Työ tehtiin leipomo Rosten Oy:lle. Tuotteen tuli soveltua pakkasleivontaan ja siinä tuli käyttää kuivahiivaa. Näin tuote vastaisi parhaiten toimeksiantajan tarpeita sekä teknisiä ja raaka-aineresursseja.
Työ aloitettiin reseptin etsimisellä ja sen muokkauksella. Koeleivontoja suoritettiin viisi ja ne tehtiin kotikeittiössä, Turun ammattikorkeakoulun tuotekehityskeittiössä sekä pienen kotileipomon tiloissa. Aistinvarainen arviointi suoritettiin kehitysvaiheessa yrityksessä heidän omien edustajien kesken ja valmiin tuotteen kanssa Turun ammattikorkeakoulun aistinvaraisen arvioinnin tiloissa kuluttajatutkimuksena.
Tuotteen tulosta markkinoille ei ole tässä vaiheessa tietoa. Resepti jää yrityksen arkistoihin ja he päättävät sen käytöstä sekä mahdollisista reseptimuutoksista.
Työ aloitettiin reseptin etsimisellä ja sen muokkauksella. Koeleivontoja suoritettiin viisi ja ne tehtiin kotikeittiössä, Turun ammattikorkeakoulun tuotekehityskeittiössä sekä pienen kotileipomon tiloissa. Aistinvarainen arviointi suoritettiin kehitysvaiheessa yrityksessä heidän omien edustajien kesken ja valmiin tuotteen kanssa Turun ammattikorkeakoulun aistinvaraisen arvioinnin tiloissa kuluttajatutkimuksena.
Tuotteen tulosta markkinoille ei ole tässä vaiheessa tietoa. Resepti jää yrityksen arkistoihin ja he päättävät sen käytöstä sekä mahdollisista reseptimuutoksista.