Tarinoota ja trahteeria
Jouppila, Anne-Mari (2021)
Jouppila, Anne-Mari
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105097871
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105097871
Tiivistelmä
Täydellisen elämyksen saavuttamiseen maatilamatkailukohteessa vaikuttaa eri elementtien yhteen sopivuus ja niiden kokeminen palvelutapahtumassa. Yrityksen yksi elämyksen elementti on ruokaan liittyvä tarinnallisuus. Opinnäytetyön teoreettisessa viitekehyksessä elämyksellisyyden käsittely perustui Pinen ja Gilmoren (1999) elämyskolmio-malliin sekä Gustafssonin, Öströmin, Johanssonin ja Mossbergin (2006) kehittämään FAMM-malliin. Ruokalistan suunnitteluosiossa perehdyttiin ammattikeittiön ruokalistasuunnittelun eri osa-alueisiin. Ruokalistan suunnittelussa otettiin huomioon myös perinne-, trendi- ja lähiruokien käyttö sekä ruokien maustaminen yrteillä ja alkoholilla.
Lopputuloksena noutopöytään löytyi uusia, mielenkiintoisia ruokalajeja lähellä tuotetuista, tutuista raaka-aineista, eri tavalla maustaen. Tarjottavien suunnittelussa otettiin huomioon myös yrityksen liikeidea, käytettävissä olevat resurssit ja asiakaskunnalta saadut palautteet. Toimeksiantaja saa tästä opinnäytetyöstä uusia vaihtoehtoja nykyisten tarjottavien rinnalle ja muunneltavuutta noutopöydän tarjottaviin.
Lopputuloksena noutopöytään löytyi uusia, mielenkiintoisia ruokalajeja lähellä tuotetuista, tutuista raaka-aineista, eri tavalla maustaen. Tarjottavien suunnittelussa otettiin huomioon myös yrityksen liikeidea, käytettävissä olevat resurssit ja asiakaskunnalta saadut palautteet. Toimeksiantaja saa tästä opinnäytetyöstä uusia vaihtoehtoja nykyisten tarjottavien rinnalle ja muunneltavuutta noutopöydän tarjottaviin.