Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

HYVINVOINTITEKNOLOGIA IKÄÄNTYNEIDEN TERVEELLISEN RAVITSEMUKSEN TUKENA : Kokemuksia Menumat-ateriapalvelun käytöstä

Virtanen, Jenni; Leino, Satu (2012)

 
Avaa tiedosto
HYVINVOINTITEKNOLOGIA IKAANTYNEIDEN TERVEELLISEN RAVITSEMU.pdf (666.7Kt)
Lataukset: 


Virtanen, Jenni
Leino, Satu
Hämeen ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012112316177
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli hyvinvointiteknologia ikääntyneiden terveellisen ravitsemuksen tukena. Työ oli osa kansainvälistä Creator BioLife-projektia, jonka tavoitteena oli ikääntyneille suunnattujen tuottei-den ja palvelujen kehittäminen.

Tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa Forssan kaupungin kotihoidon asiakkaiden käyttökokemuksia Menumat-ateriapalvelusta. Aineisto (n=7) kerättiin teemahaastattelun avulla ja analysoitiin induktiivisella eli aineis-tosta lähtöisin olevalla sisällön analyysillä. Työn tavoitteena oli tuottaa tie-toa, jota voitaisiin hyödyntää kehitettäessä kotiin tuotavia ateriapalveluita.

Tulosten mukaan kokeiluun osallistuneet ikääntyneet olivat pääasiassa tyytyväisiä Menumat-ateriapalveluun, joka koostui laitteesta, palveluhen-kilökunnasta, aterioista ja hinnasta. Erityistä kiitosta saivat asiakaspalvelun hyvä perehdytys laitteeseen, laitteen toimivuus ja helppokäyttöisyys, tilaustavat, turvallisuus ja monipuolinen valikoima erilaisia aterioita. Tuo-reiden salaattien puuttuminen aterioista, joidenkin jälkiruokien lämpimäksi saamisen vaikeus ja aterioiden standardikoko mainittiin tyytymättömyyttä aiheuttaviksi tekijöiksi.

Palveluita kehitettäessä on jatkossakin tärkeää ottaa huomioon asiakasko-kemukset, joiden avulla kunnat ja ateriapalveluiden tuottajat voivat vaikut-taa suotuisasti koko ajan kasvavan ryhmän, ikääntyneiden, hyvään ravit-semustilaan ja sitä kautta myös tavoiteltuun hyvään toimintakykyyn ja ko-tona selviytymiseen mahdollisimman pitkään.

Jatkotutkimukset voisivat keskittyä selvittämään laajemman alueen käyt-tökokemuksia sekä palvelun soveltuvuutta muille asiakasryhmille. Mie-lenkiintoista olisi tietää myös, miten Menumatin lisäpalvelut vastaavat ikääntyneiden asiakkaiden tarpeisiin.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste