Liiketoimintasuunnitelma yritykselle Leili
Forsblom, Sanni (2021)
Forsblom, Sanni
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105199489
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105199489
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tuotoksena syntyi liiketoimintasuunnitelma Helsinkiin perustettavalle juustobistrolle. Opinnäytetyö rakentui kahdesta osasta: teoreettisestä viitekehyksestä ja tuotoksena laaditusta liiketoimintasuunnitelmasta. Toimeksiantajaa opinnäytetyössä ei ollut, sillä työn tekijä laati työn omaa liikeideaansa varten.
Viitekehyksessä perehdyttiin juuston valmistamiseen, sen ympäristövaikutuksiin, juustojen luokitteluun ja pienjuustoloiden yritystoimintaan. Tämän lisäksi viitekehyksessä tarkasteltiin elintarviketeollisuuden yrityksiä, elintarvikealan kehittymistä mm. uusien innovaatioiden avulla sekä juuston tulevaisuutta.
Liiketoimintasuunnitelma laadittiin erilaisten liiketoimintasuunnitelmien malleja mukaillen
ja tuotoksessa selvitettiin markkinoiden rakennetta, kohderyhmiä, kilpailijoita ja yritykseen kohdistuvia riskejä. Liiketoimintasuunnitelmassa kuvattiin myös yrityksen toimintaajatus, liikeidea ja valikoimaan suunnitellut tuotteet.
Työn tavoitteena oli luoda selkeä ja kattava liiketoimintasuunnitelma perustettavan yrityksen tueksi sekä tarkastella liikeidean ja yrityksen kannattavuutta. Työn alatavoitteena
oli kartoittaa, mitä liiketoiminnan perustamiseen vaaditaan ja millä tekijöillä tavoitteeseen päästään. Yrityksen kannattavuutta mitattiin talouslaskelmien avulla, jotka osoittivat yrityksellä olevan hyvät mahdollisuudet pärjätä markkinoilla.
Opinnäytetyön lopputuloksena syntyi selkeä ja kannattava liiketoimintasuunnitelma perustettavalle yritykselle. Opinnäytetyön aihe laadittiin tammikuun 2021 alussa ja kirjoittaminen aloitettiin helmikuussa 2021. Työ valmistui toukokuussa 2021.
Viitekehyksessä perehdyttiin juuston valmistamiseen, sen ympäristövaikutuksiin, juustojen luokitteluun ja pienjuustoloiden yritystoimintaan. Tämän lisäksi viitekehyksessä tarkasteltiin elintarviketeollisuuden yrityksiä, elintarvikealan kehittymistä mm. uusien innovaatioiden avulla sekä juuston tulevaisuutta.
Liiketoimintasuunnitelma laadittiin erilaisten liiketoimintasuunnitelmien malleja mukaillen
ja tuotoksessa selvitettiin markkinoiden rakennetta, kohderyhmiä, kilpailijoita ja yritykseen kohdistuvia riskejä. Liiketoimintasuunnitelmassa kuvattiin myös yrityksen toimintaajatus, liikeidea ja valikoimaan suunnitellut tuotteet.
Työn tavoitteena oli luoda selkeä ja kattava liiketoimintasuunnitelma perustettavan yrityksen tueksi sekä tarkastella liikeidean ja yrityksen kannattavuutta. Työn alatavoitteena
oli kartoittaa, mitä liiketoiminnan perustamiseen vaaditaan ja millä tekijöillä tavoitteeseen päästään. Yrityksen kannattavuutta mitattiin talouslaskelmien avulla, jotka osoittivat yrityksellä olevan hyvät mahdollisuudet pärjätä markkinoilla.
Opinnäytetyön lopputuloksena syntyi selkeä ja kannattava liiketoimintasuunnitelma perustettavalle yritykselle. Opinnäytetyön aihe laadittiin tammikuun 2021 alussa ja kirjoittaminen aloitettiin helmikuussa 2021. Työ valmistui toukokuussa 2021.