Miten yhteisöllisyyttä voi kehittää etätyössä elintarvikealalla?
Pursiainen, Aleksi (2021)
Pursiainen, Aleksi
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052310520
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052310520
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on tutkia, miten yhteisöllisyyttä voi kehittää etätyössä elintarvikealalla. Opinnäytetyön toimeksiantaja on HKScan Finland Oy, jonka etätyötä tekevä henkilöstö oli tutkimuksen kohderyhmä.
Opinnäytetyön tietoperusta käsittelee yhteisöä ja yhteisöllisyyttä, työhyvinvointia, verkkoyhteisöä sekä etäjohtamista. Tietoperustan tarkoitus on tarjota lukijalle tietoa ja helpottaa opinnäytetyön empiirisen osion tarkastelua. Tutkimuksesta saatuja tuloksia analysoidaan ja pohditaan tietoperustaan avulla.
Opinnäytetyön tutkimusprosessit osuudessa käsitellään valittua tutkimusmenetelmää, tutkimusprosessin vaiheita, valittua tiedonkeruumenetelmää sekä tutkimuksen kohderyhmää. Opinnäytetyön tutkimusmenetelmä on määrällinen eli kvantitatiivinen tutkimusmenetelmä ja tiedonkeruumenetelmä internet-kysely.
Tutkimuksen pääkysymys oli miten yhteisöllisyyttä voi kehittää etätyössä elintarvikealalla? Tähän liittyvät alakysymykset olivat, miten etätyöntekijät kokevat yhteisöllisyyden tällä hetkellä, miten yhteisöllisyys eroaa etätyössä ja fyysistä paikallaoloa vaativassa työssä ja millaiset tekijät lisäävät etätyötä tekevien yhteisöllisyyden tunnetta.
Tutkimuksen tulosten perusteella yhteisöllisyys toimeksiantajayrityksessä koettiin tällä hetkellä pääosin hyväksi, mutta myös kehitettävää löytyi. Suurimmat kehityskohteet liittyivät työyhteisön yhteisiin pelisääntöihin, sekä työpaikkakiusaamiseen ja henkiseen väkivaltaan.
Tutkimuksen mukaan yhteisöllisyys ja epäviralliset keskustelut vähenevät etätyössä huomattavasti. Myös muiden tunteita on etätyössä vaikeampi havaita. Positiivista että työpaikkakiusaaminen näyttäisi tutkimuksen perusteella etätyössä vähenevän.
Eniten yhteisöllisyyttä lisäisi tutkimuksen perusteella ajan varaaminen epäviralliselle keskustelulle, yhteisten etäpalaverikäytäntöjen luominen, sekä yhteisten tiimipalavereiden pitäminen useammin.
Opinnäytetyön tietoperusta käsittelee yhteisöä ja yhteisöllisyyttä, työhyvinvointia, verkkoyhteisöä sekä etäjohtamista. Tietoperustan tarkoitus on tarjota lukijalle tietoa ja helpottaa opinnäytetyön empiirisen osion tarkastelua. Tutkimuksesta saatuja tuloksia analysoidaan ja pohditaan tietoperustaan avulla.
Opinnäytetyön tutkimusprosessit osuudessa käsitellään valittua tutkimusmenetelmää, tutkimusprosessin vaiheita, valittua tiedonkeruumenetelmää sekä tutkimuksen kohderyhmää. Opinnäytetyön tutkimusmenetelmä on määrällinen eli kvantitatiivinen tutkimusmenetelmä ja tiedonkeruumenetelmä internet-kysely.
Tutkimuksen pääkysymys oli miten yhteisöllisyyttä voi kehittää etätyössä elintarvikealalla? Tähän liittyvät alakysymykset olivat, miten etätyöntekijät kokevat yhteisöllisyyden tällä hetkellä, miten yhteisöllisyys eroaa etätyössä ja fyysistä paikallaoloa vaativassa työssä ja millaiset tekijät lisäävät etätyötä tekevien yhteisöllisyyden tunnetta.
Tutkimuksen tulosten perusteella yhteisöllisyys toimeksiantajayrityksessä koettiin tällä hetkellä pääosin hyväksi, mutta myös kehitettävää löytyi. Suurimmat kehityskohteet liittyivät työyhteisön yhteisiin pelisääntöihin, sekä työpaikkakiusaamiseen ja henkiseen väkivaltaan.
Tutkimuksen mukaan yhteisöllisyys ja epäviralliset keskustelut vähenevät etätyössä huomattavasti. Myös muiden tunteita on etätyössä vaikeampi havaita. Positiivista että työpaikkakiusaaminen näyttäisi tutkimuksen perusteella etätyössä vähenevän.
Eniten yhteisöllisyyttä lisäisi tutkimuksen perusteella ajan varaaminen epäviralliselle keskustelulle, yhteisten etäpalaverikäytäntöjen luominen, sekä yhteisten tiimipalavereiden pitäminen useammin.