Yritystoiminnan kehittäminen : Cafe Hinttala
Anttila, Petra (2021)
Anttila, Petra
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052511234
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021052511234
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten Cafe Hinttalan yritystoimintaa voidaan kehittää. Kehittämisen kohteiksi valikoitui yritysmuodon vaihdos, uusien tuotantotilojen etsimiseminen ja yritystoiminnan ympärivuotisen kannattavuuden selvittäminen. Tekemistä ohjasivat seuraavat kysymykset: miksi yritysmuodon vaihtaminen on kannattavaa, millaiset tuotantotilat ovat sopivan kokoiset, mikä on sijainnillisesti hyvä paikka tuotantotiloille ja miten Cafe Hinttalan toiminnasta saadaan kannattavaa ympärivuotisesti.
Opinnäytetyössä toteutettiin asiakaskysely, jonka avulla selvitettiin asiakkaiden näkemyksiä yrityksen toiminnasta tulevaisuudessa. Kyselystä saatujen tietoja apuna käyttäen rajattiin opinnäytetyön aihealueet. Yhtiömuodon muutosta selvitettiin SWOT-analyysin avulla. Uusien tuotantotilojen etsimistä ja yrityksen ympärivuotista kannattavuutta selvitettiin teoriaviitekehyksen ja laskelmien avulla. Yrityksen kehittämistyötä tehtiin tarkastelemalla yrityksen myyntiraportteja ja niiden pohjalta koostetiin laskelmia. Kannattavuutta tarkasteltiin tuloslaskelman, kriittisen pisteen ja keskimääräisen myynnin avulla. Uusien toimitilojen suhteen laskettiin nykyisen tuotantotilan kapasiteetti ja sitä verrattiin ympärivuotisen toiminnan keskimääräiseen päivämyyntiin.
Yrityksen uudeksi yritysmuodoksi valikoitui osakeyhtiö sekä verotuksellisista että palkanmaksuun liittyvistä syistä. Vastuunjakaminen muille oli yksi syy yritysmuodon vaihdokseen. Yrityksen ympärivuotinen toiminta todettiin kannattavaksi saatujen laskelmien perusteella. Sesonkikauden myyntikate oli 47 prosenttia ja voittoa yritys teki 14 prosenttia. Asiakaskyselyn mukaan asiakkaista 88 prosenttia käyttäisi yrityksen palveluita ympärivuotisesti, mikä tukee yrityksen kannattavuutta. Laskelmista selvisi, että yritys ei voi jatkaa nykyisillä tuotantotiloilla toimintaa, vaan se tarvitsee uudet tuotantotilat toimiakseen.
Cafe Hinttalan yritysmuodon muutos ja uusien tuotantotilojen hankinta auttavat kokonaisuudessaan yrityksen ympärivuotisen toiminnan kannattavuutta. Kehitysehdotuksina olivat uusien toimitilojen löytäminen, yrityksen palveluiden kehittäminen, ja tarkempi selvitys siitä, mitä palveluita yrityksen tulisi tarjota toimiakseen.
Opinnäytetyössä toteutettiin asiakaskysely, jonka avulla selvitettiin asiakkaiden näkemyksiä yrityksen toiminnasta tulevaisuudessa. Kyselystä saatujen tietoja apuna käyttäen rajattiin opinnäytetyön aihealueet. Yhtiömuodon muutosta selvitettiin SWOT-analyysin avulla. Uusien tuotantotilojen etsimistä ja yrityksen ympärivuotista kannattavuutta selvitettiin teoriaviitekehyksen ja laskelmien avulla. Yrityksen kehittämistyötä tehtiin tarkastelemalla yrityksen myyntiraportteja ja niiden pohjalta koostetiin laskelmia. Kannattavuutta tarkasteltiin tuloslaskelman, kriittisen pisteen ja keskimääräisen myynnin avulla. Uusien toimitilojen suhteen laskettiin nykyisen tuotantotilan kapasiteetti ja sitä verrattiin ympärivuotisen toiminnan keskimääräiseen päivämyyntiin.
Yrityksen uudeksi yritysmuodoksi valikoitui osakeyhtiö sekä verotuksellisista että palkanmaksuun liittyvistä syistä. Vastuunjakaminen muille oli yksi syy yritysmuodon vaihdokseen. Yrityksen ympärivuotinen toiminta todettiin kannattavaksi saatujen laskelmien perusteella. Sesonkikauden myyntikate oli 47 prosenttia ja voittoa yritys teki 14 prosenttia. Asiakaskyselyn mukaan asiakkaista 88 prosenttia käyttäisi yrityksen palveluita ympärivuotisesti, mikä tukee yrityksen kannattavuutta. Laskelmista selvisi, että yritys ei voi jatkaa nykyisillä tuotantotiloilla toimintaa, vaan se tarvitsee uudet tuotantotilat toimiakseen.
Cafe Hinttalan yritysmuodon muutos ja uusien tuotantotilojen hankinta auttavat kokonaisuudessaan yrityksen ympärivuotisen toiminnan kannattavuutta. Kehitysehdotuksina olivat uusien toimitilojen löytäminen, yrityksen palveluiden kehittäminen, ja tarkempi selvitys siitä, mitä palveluita yrityksen tulisi tarjota toimiakseen.